Benítez: Tizenöt helyzetünk volt, mégsem elég

Vágólapra másolva!
2010.09.26. 13:18
null
Benítez nehezen hitte a kihagyott helyzetek számát (fotó: Action Images)
Az olasz labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának szombat esti mérkőzésén a címvédő Internazionale is elveszítette veretlenségét, a fekete-kékek az eddig győzelem nélkül álló Roma otthonában kaptak ki 1–0-ra. A Serie A-ban így már csak a Cagliari veretlen, amely vasárnap este a Juventus otthonába látogat.

 

Rafa Benítez az első vereségét szenvedte el az Interrel a bajnokságban, a spanyol szakvezető elsősorban a rossz helyzetkihasználásban látta a kudarc okát. „Azt gondolom, hogy a mérkőzés hajrájában nagyobb intenzitással kellett volna játszanunk, hagytuk beadni őket a szélről, és nem támadtuk meg a labdát.”

„De a fő probléma az volt, hogy a tizenöt helyzetünkből egyet sem sikerült értékesíteni. Rengeteg lehetőségünk volt, hogy betaláljunk, de egyik esetben sem voltunk elég pontosak” – magyarázta Benítez.

Az olasz újságírók leginkább arra voltak kíváncsiak az összecsapást követően, hogy Benítez miért cserélte le olyan korán Diego Militót, és miért Sulley Muntarit küldte be a helyére. „Militónak volt egy kisebb izomsérülése, kicsit fájlalta a lábát. Az elképzelésem az volt, hogy Muntari visszasegít majd Cristian Chivunak, aki az első játékrészben már kapott egy sárga lapot, és akit Jérémy Menez többször is kellemetlen helyzetbe hozott. Muntari lezárta a szélső zónát, míg Samuel Eto’o gyorsan középre húzódott” – indokolta döntését a vezetőedző.

A győzelem ellenére a másik oldalon Claudio Ranierinek is magyarázkodnia kellett egy váltás miatt, egyesek szerint ugyanis Francesco Totti megsértődött a lecserélésén (76. perc), és amellett, hogy nem fogott kezet a vezetőedzővel a lehívását követően, a találkozó után sem maradt ünnepelni a többiekkel.

„Ez nem probléma, Totti intelligens játékos. Francesco oroszlánként küzdött, jól játszott, mint egy igazi csapatkapitány, de úgy láttam, hogy Mirko Vucsinics gyorsaságával zavarba hozhatjuk az Inter védőit. Az pedig normális, hogy egy játékos nem örül a lecserélésének” – mondta Ranieri, aki szerint győzelmük annak köszönhető, hogy az utolsó percig hittek a sikerben.

A Roma sikere egyébként azt jelenti, hogy a Serie A jelenlegi kiírásában már csak egyetlen csapat, a Cagliari nem szenvedett még vereséget. A szardíniaiak ma este Torinóba látogatnak, a Juventus ellen lépnek pályára.


SERIE A
5. FORDULÓ, VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEK
Cesena–Napoli 12.30
Bari–Brescia 15.00
Catania–Bologna 15.00
Chievo–Lazio 15.00
Fiorentina–Parma 15.00
Palermo–Lecce 15.00
Sampdoria–Udinese 15.00
Juventus–Cagliari 20.45
 SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
AS Roma–Internazionale 1–0 (Vucsinics 91.) 
Milan–Genoa 1–0 (Ibrahimovic 49.) 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2010/05,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik