Balotelli rögtön kezdőként mutatkozhat be

Vágólapra másolva!
2010.08.10. 07:07
null
Prandelli fontos szerepet szán Balotellinek (Fotó: Action Images)
Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya első mérkőzésére készül a squadra azzurra élén, és a szakember elmondta, valószínűleg a kezdőcsapatba jelöli az Inter támadóját, Mario Balotellit, akinek egy másik újonc, Amauri és a visszatérő Antonio Cassano is a társa lehet a támadósorban az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen.

Cesare Prandelli már majdnem biztosan tudja, hogy kiket küld majd pályára az Elefántcsontpart elleni, keddi felkészülési mérkőzésen, amelyen számos újonc is szerepet kap majd.

„A kezdőcsapat kilenc tagjáról már döntöttem. Két poszton töröm még a fejem: a kapuson és hogy ki játsszon a bal szélen elöl, de azt hiszem, Mario játszik majd azon a területen" – mondta Prandelli a meccs előtti sajtótájékoztatóján.

„Az a tervem, hogy Balotelli kezdő lesz, szeretném kihasználni a rendelkezésemre álló támadópotenciált. Azt szeretném, hogy Mario mindent beleadjon, amit tud, és amikor kifogy az üzemanyagból, akkor lecserélem" – tette hozzá a szakember, aki elvárásairól is ejtett néhány szót.

„Azt akarom, hogy a csapatom fegyelmezett és taktikailag kiegyensúlyozott legyen. Nem szeretném, ha félnének attól, hogy hibázhatnak. Fontos lesz az Elefántcsontpart elleni eredmény. Bár nem tétmeccset játszunk, de szeretnénk jól kezdeni" – jelentette ki Prandelli, aki hozzátette, játékosai maguk között döntik el, hogy ki milyen mezszámot visel majd.

A kapitány elárulta, a 4–2–3–1-es és a 4–3–3-as hadrendet gyakoroltatta eddig a csapattal. Az olasz sajtó szerint valószínűleg az előbbit favorizálja majd a kapitány, így a squadra azzurra várhatóan a Sirigu – Motta, Bonucci, Chiellini, Molinaro – De Rossi, Palombo – Pepe, Cassano, Balotelli – Amauri összeállításban lép pályára.

Mint beszámoltunk róla, az olasz keretből kimaradt a már a vb-n is sérüléssel bajlódó Andrea Pirlo és a hosszú időre kidőlő Gianluigi Buffon, valamint a torna után a válogatottságot lemondó Fabio Cannavaro és Gennaro Gattuso is. Továbbá nincs ott az Elefántcsontpart elleni keretben Gianluca Zambrotta, Domenico Criscito, Giampaolo Pazzini, Mauro Camoranesi, Alberto Gilardino, Antonio Di Natale és Vincenzo Iaquinta sem, akik tagjai voltak a világbajnokságon kudarcot valló olasz csapatnak.

AZ OLASZ LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE 
Kapusok: Marchetti (Cagliari), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna)
Védők: Antonini (Milan), Astori (Cagliari), Bonucci (Juventus), Cassani (Palermo), Chiellini (Juventus), Lucchini (Sampdoria), Molinaro (Stuttgart), Motta (Juventus)
Középpályások: De Rossi (Roma), Lazzari (Cagliari), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Palombo (Sampdoria), Pepe (Juventus)
Csatárok: Amauri (Juventus), Balotelli (Inter), Borriello (Milan), Cassano (Sampdoria), Quagliarella (Napoli), Rossi (Villarreal)
A SZERDAI VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MECCSEK
Bosznia-Hercegovina–Katar 20.15
Olaszország–Elefántcsontpart 20.45
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik