Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.07.26 11:20 Frissítve: 2013.02.20 02:20

Mourinho: Eto’o nem ér kevesebbet, mint Ibrahimovic

Néhány héttel ezelőtt José Mourinho még arról beszélt, hogy nem áll rendelkezésére olyan keret, amellyel komolyabb eredményt tudna elérni. Legutóbbi nyilatkozatában ennek pont az ellenkezőjét állította. A portugál edző szerint az Inter játékosállománya jóval sokszínűbb lesz a következő idényben, ráadásul Ibrahimovic távoztával sem gyengültek.

Mourinhót nem rázta meg nagyon a búcsú Ibrahimovictól
Fotó: Action Images (archív)
Mourinhót nem rázta meg nagyon a búcsú Ibrahimovictól
Az Internek sokkal kiegyensúlyozottabb lett a kerete a nyári igazolásoknak köszönhetően, mint az előző idényben. José Mourinho, a fekete-kékek vezetőedzője legalábbis így gondolja.

„Egy kiegyensúlyozottabb keretről álmodtam, és ez megvalósult” – nyilatkozta Mourinho a La Gazzetta dello Sportnak.

„Szerettem volna egy, a már meglévő védőinktől eltérő stílusú hátvédet, aki uralja a légteret, és a támadásokat is jobban segíti. Megkaptam Lúciót. Akartam egy olyan képességű középpályást, mint Motta és egy olyan támadó középpályást, valamint csatárt, mint Hleb és Diego Milito” – indokolta meg a portugál szakember, miért olyan elégedett a nyári igazolásokkal.

Persze megkerülhetetlen volt a már kész tényként kezelt Ibrahimovic–Eto’o csere, amelynek keretében Alekszandr Hleb kölcsönjátékosként kerül a milánói csapathoz.

„Csak egy bolond edző örülne Ibrahimovic elvesztésének, de ugyanígy csakis egy bolond nem lenne boldog Eto’o megszerzése után. Nagyon is örülök az érkezésének. Hogy elárult-e minket Ibra? Azt hittem, hogy velünk marad, mivel csak a Real Madrid képes ilyen őrült összeget kifizetni, ehelyett azonban a Barcelona vette meg. Úgy gondolom, ez a nyár legnagyobb volumenű átigazolása, amely több mint 80 millió fontot mozgatott meg. Szerintem Eto’o egyetlen euróval sem ér kevesebbet, mint Ibrahimovic” – osztotta meg a véleményét a két játékosról Mourinho, aki a kameruni csatárról bővebben is beszélt.

„Amikor először találkoztunk, vitába keveredtünk egymással. Én viszont szeretem az olyan játékosokat, akiket felbosszant egy vereség. Ezután még a Chelsea menedzsereként szerettem volna leigazolni őt Maiconnal együtt, de 40, illetve 30 millió fontba kerültek volna” – idézte fel José Mourinho.
2021.01.20 00:36:46

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az FC Internazionale Milano helyett Inter Milano lehet a hívószó, és minden módosítás célja a várossal való szorosabb kapcsolat érzékeltetése, a tisztább és modernebb kivitelezés, a globális identitás hangsúlyozása.

2021.01.18 18:57:41

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK A hármas csere lesz a Genoával; A. Gómez, F. Llorente, Giroud, Pelle, Mata vagy „Qua” érkezik még?

2021.01.17 20:24:49

Olasz labdarúgás K. T. I.

A 238. Derby d'Italia a milánói alakulat magabiztos sikerét hozta a torinói riválissal szemben.

2021.01.15 11:10:56

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Immobile és a duplázó Luis Alberto vezérletével győzött az összeszedettebb Lazio a sokat hibázó Roma ellen.

2021.01.10 11:42:51

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban hatodik alkalommal is döntetlent játszottak egymással, most az Internek volt több helyzete.