Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.06.05 19:20 Frissítve: 2010.12.30 00:05

A Juventus bejelentette, hogy két évig Ciro Ferrara lesz a vezetőedző

A Juventus ma este hivatalosan is megerősítette, hogy Ciro Ferrara marad a csapat vezetőedzője. A klub honlapjának tájékoztatása szerint a szakember kétéves szerződést köt a csapattal. A 42 éves szakembert az olasz sajtó máris a barcelonai Josep Guardiolához hasonlítja.

Ferrara (balra) és Cannavaro a válogatott után nyártól a Juvénál is együtt dolgozhat
Fotó: Action Images
Ferrara (balra) és Cannavaro a válogatott után nyártól a Juvénál is együtt dolgozhat
A RAI Italia már tegnap közölte, hogy a Juventus vezetői hosszabbítanak a csapat korábbi játékosával, Ciro Ferrarával, aki az utolsó két mérkőzés előtt vette át a szakmai munka irányítását a menesztett Claudio Ranieritől. A hírt pénteken a Juventus vezetősége is megerősítette.
Az ideiglenesen kinevezett szakemberrel az utolsó két meccsüket megnyerték Gianluigi Buffonék.

A Sienát idegenben 3–0-ra, a Laziót otthon 2–0-ra győzték le. Így a második helyen végeztek és a Bajnokok Ligája főtábláján kezdhetnek a nemzetközi kupaporondon.

„Ferrara egy olyan szakember, aki szorosan köthető a klubunkhoz és sikeres pályafutás áll mögötte. Fiatal edző, akinek máris van vezetői tapasztalata nálunk” - olvasható a Juventus pénteki közleményében, melyben bejelentették, hogy hosszabbítanak a 42 éves szakemberrel.

Ferrara eddig az olasz válogatottnál dolgozott, de Marcello Lippi szövetségi kapitány már kijelentette, hogy szívesen elengedi a szakembert, ha megkapja a vezetőedzői állást a Juvénál.

A torinói klub elöljárói állítólag azt követően döntöttek Ferrara mellett, hogy egyik kiszemeltjük, Luciano Spalletti megegyezett a Roma vezetőivel a közös munka folytatásáról.

A La Gezetta dello Sport egyébként ma már úgy írt Ferraráról, mint az olasz Guardioláról, hiszen a Barcelona szakvezetőjéhez hasonlóan ő is komolyabb edzői tapasztalat nélkül ülhet le korábbi csapata kispadjára. Érdekes, hogy ugyanez elmondható a Milannál kinvezett brazil Leonardóról is.
2022.01.12 20:35:28

Olasz labdarúgás R. Gy.

A speciális Derby d'Italián az Inter jobb volt a Juventusál, de a rendes játékidő döntetlenje után már szinte mindenki a tizenegyesekre várt, amikor jött Sánchez...

2022.01.11 11:30:28

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2022. Ha négyes nem is, de kettes csere még lehetséges Contéékkel; meglepő csatárkiszemeltek.

2022.01.09 17:41:07

Olasz labdarúgás R. Gy.

A Juve a poraiból támadt fel. A Roma tizenegyest is kihagyott, és kétgólos előnyről veszített hazai pályán.

2022.01.06 19:36:27

Olasz labdarúgás BALÁZS DÁVID

Mertens góljával a vendégek vezettek, de így is a torinóiak lehetnek az elégedetlenebbek.

2022.01.05 14:53:10

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

A „Sors kegyeltjeként” emlegetett Gigiónak a nyugalom az erőssége.