Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.02.17 11:22 Frissítve: 2011.12.21 02:41

Ha a szövetség következetes, akkor két meccsre eltiltja Adrianót

Mint ismeretes, Adriano gólt szerzett az Inter vasárnapi városi rangadóján a Milan ellen, ám a labda a brazil támadó kezéről pattant a piros-feketék kapujába. Az Olasz Labdarúgó-szövetség jelenleg vizsgálja az ügyet, és ha Alberto Gilardino korábbi esetét vesszük alapul – aki kézzel szerzett gólja után kétmeccses eltiltást kapott –, akkor Adrianónak valószínűleg ki kell hagynia az Inter következő két találkozóját.

Adrianót akár két meccsre eltilthatják mozdulata miatt
Fotó: Reuters
Adrianót akár két meccsre eltilthatják mozdulata miatt
Az Inter vasárnap 2–1-es győzelmével begyűjtötte a három pontot a milánói derbin, ám azt már a rangadó után lehetett sejteni, hogy nagy visszhangja lesz a mérkőzésnek, mivel a fekete-kékek egyik góljánál Adriano kezéről pattant a labda a Milan kapujába.

Carlo Ancelotti vezetőedző és a piros-feketék szimpatizánsai természetesen már kifejezték felháborodásukat a játékvezetés hibája miatt, ám most az Olasz Labdarúgó-szövetség is vizsgálatot indított az ügyben.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy Roberto Rosetti játékvezetőre vár-e büntetés, ám az valószínűbbnek tűnik, hogy Adrianót két mérkőzésre eltiltja a szövetség.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy a brazil támadót miért meszelhetik el. Ám ha a szövetség konzekvens akar lenni, akkor eltiltja Adrianót, mivel októberben Alberto Gilardinónak is ki kellett hagynia két találkozót.

Történt ugyanis, hogy a Fiorentina csatára kézzel ütötte a labdát a kapuba a Palermo elleni mérkőzésen, de a játékvezető megadta a gólt. Ráadásul akkor nem is számított sorsdöntőnek a találat, mert bár a lilák első gólja volt a meccsen, végül Adrian Mutu duplájával 3–1-re győztek.

Azt hozzá kell tenni, hogy Gilardino kezezése inkább tűnt szándékosnak, mint Adrianóé. Mindenesetre holnap kiderül, hogy kap-e büntetést a brazil légiós, a szövetség ugyanis holnap hoz döntést az ügyben.

GILARDINO KÉZZEL SZERZETT GÓLJA A PALERMO ELLEN


ADRIANO ESETE

2020.10.26 19:48:54

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Háromszor is előnyt szereztek a hazaiak, de a fővárosiak mindig egyenlítettek. Ibra megint lőtt kettőt.

2020.10.20 13:05:36

Olasz labdarúgás CS. M.

Az AC Milan korábbi menedzsere azt sajnálja leginkább, hogy sohasem edzette a svéd támadót.

2020.10.17 11:24:00

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Derby della Madonnina a koronavírus árnyékában: Lukaku lábában maradt az Inter győzelme a rangadón.

2020.10.02 22:47:23

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Kölcsönösen, opciósan, részletesen, cserésen, de két nagy dobást tartogat még a Juventus.

2020.10.03 14:33:00

Olasz labdarúgás MTI/B. D. K.

A 32 éves venezuelai védekező középpályás hazájában több mint 100-szoros válogatott.