Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.09.22 19:35 Frissítve: 2010.12.12 00:02

Mourinho nem hasonlít a korábbi Inter-edzőkhöz – de Istenhez sem

José Mourinho alighanem most dől hátra először nyugodtan olaszországi otthonának foteljében. Kellett ehhez csapatának, az Internazionalénak Torino elleni 3–1-es vasárnapi győzelme, és a „Special One” minden bizonnyal azt is végérvényesen konstatálhatta, hogy igazi ellenségei vannak „Csizmaországban” – miközben főnöke, az Inter elnöke teljesen elégedett az Internél történtekkel...

Mourinho egyesek szerint maga az Isten, önmaga szerint csak második, mások meg az ördögöt látják benne
Fotó: Imago
Mourinho egyesek szerint maga az Isten, önmaga szerint csak második, mások meg az ördögöt látják benne
Még el sem kezdődött az olasz bajnokság, Mourinho már összeszólalkozott a Juventus edzőjével, Claudio Ranierivel mindenféle csip-csup taktikai megjegyzések miatt. Majd elkezdődött a Serie A, és Mourinhónak előbb a játékvezetőkkel akadt gondja, majd jött a Catania elnökével, Pietro Lo Monacóval folytatott verbális összecsapása.

Lo Monaco különösen „bepöccenhetett” Mourinho személyes megismerésétől, ugyanis több mint egy héttel a két csapat mérkőzése után is a portugál edzőt „vette szájára” – nem éppen a Special One iránti hódolatát kifejezendő.

„Szeretném ismét megjegyezni, hogy korábbi mondataim nem Mourinho fizikai valója ellen bujtottak – kezdte mondandóját baljósan az elnök (Lo Monaco korábban úgy nyilatkozott, hogy Mourinhónak kijárna egy pofon – a szerk.), mégis el kell még mondjam, hogy Mourinho egyes megnyilvánulásai után – mint például, hogy Istenhez hasonlítja magát – teljesen ledöbbenek.”

Lo Monaco ezzel valószínűleg Mourinhónak arra a nyilatkozatára utalt, amikor a portugál azt mondta: „Ha könnyű munkát akartam volna, maradok Portóban – gyönyörű kék szék, a Bajnok Ligája-trófea, Isten és Isten után én.”

Miközben vannak, akik ki nem állhatják Mourinhót, Massimo Moratti, az Inter elnöke, tehát Mourinho főnöke áradozik a Chelsea-től érkező szakemberről. „Voltak korábban is olyan edzőim, akik nyertek, ám Mourinho által irányított csapat nagyon rövid időn belül képes volt jó teljesítményt nyújtani és eredményesen is játszani.”

„Megfelelő benyomást tett az első két meccsen, szóval egyelőre minden nagyszerűen megy. Látom azt a hatalmas lelkesedést és erőt, amellyel a játékosokkal dolgozik” – értékelt Moratti.
2021.05.15 17:39:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

De a Derby d'Italia főszereplője egyértelműen a VAR volt, erről a mérkőzésről sokat beszélnek még a szurkolók.

2021.05.10 10:53:04

Olasz labdarúgás N. Zs.

A hír a portugál edzőhöz is eljutott, aki vette a lapot és írt a cukrászdának.

2021.05.09 19:01:20

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

A piros-feketék háromgólos győzelmet arattak a gyengén játszó torinóiak ellen.

2021.04.18 19:16:06

Olasz labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Igazságos döntetlen született – az Inter előnye kilenc pont a Milan előtt.

2021.04.17 23:33:34

Olasz labdarúgás H. D.

Malinovszkij gólja döntött, a sérült Cristiano Ronaldót nélkülöző torinóiak pont nélkül maradtak.