MTI
2006.05.26 17:28 Frissítve: 2023.01.24 15:35
nyomtatott

Lippi fia ellen nyomoznak Olaszországban

Vizsgálat indult Davide Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marcello Lippi fia ellen. A hatóságok tisztázni akarják, volt-e valamilyen szerepe Davide Lippinek az olasz bundabotrányban.

Az olasz vb-küldöttség szóvivője szerint Marcello Lippi nagyon erős személyiség, így képes vezetni a válogatottat ebben a nehéz magánéleti helyzetben is
Az olasz vb-küldöttség szóvivője szerint Marcello Lippi nagyon erős személyiség, így képes vezetni a válogatottat ebben a nehéz magánéleti helyzetben is

Szavazás

Melyik ország nyeri a 2006-s labdarúgó vb-t?

Írja be az itt látható számot!
Davide Lippi az egyik elöljárója a GEA World nevű ügynökségnek, amely játékosok és edzők ügyeit, szerződéseit intézi, kezeli, s amelyet Alessandro Moggi – a Juventus lemondott főigazgatójának, a botrány első számú felelősének tartott Luciano Moggi fia – vezet.

Ifjabb Lippit és három társát, Giuseppe De Mitát, Riccardo Callerit és Tommaso Cellinit azzal gyanúsítják, hogy fenyegetéssel és erőszakos cselekményekkel befolyásolták a játékospiac működését.

A vizsgálóbírók azt próbálják kideríteni, a négy férfi fenyegetett-e meg játékosokat azzal, hogy tönkreteszi a pályafutásukat, ha nem kötelezik el magukat a GEA Worldhöz. Luciano Moggi és fia tevékenysége kapcsán ugyanezért már korábban eljárás indult.

„Marcello Lippi elég erős személyiség ahhoz, hogy túltegye magát a napi történéseken. A válogatottra ennek az ügynek semmilyen hatása nem lehet" - jelentette ki Giancarlo Abete, az olasz vb-küldöttség vezetője.

NYERJEN A ZÁSZLÓKKAL!

Gyűjtse össze naponta a Labdarúgás rovatban meg- jelenő cikkek címét, melyekben egy Vb-csapat zászlóját találja!
Nyomja a CTRL C-t most!
JÁTSZOM! (klikk ide!)
Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, akit azzal vádolnak, hogy a 2004–2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a torinóiak mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a Juventushoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében lemondott Franco Carraro, az olasz szövetség elnöke, távozott a Juventus vezérkara, és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo de Santis FIFA-játékvezető.

A tágabban értelmezett bundaügyben a torinói klub mellett érintett az AC Milan, az Internazionale, az SS Lazio és a Fiorentina, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása, hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak.

NÉMETORSZÁG 2006:
A CSOPORTBEOSZTÁS
A 23-AS VB-KERETEK
A PROGRAM CSOPORTONKÉNT
A PROGRAM IDŐRENDBEN
TÉVÉKÖZVETÍTÉSEK
SZURKOLÓI FÜZET (SZOFTVER)
Videó: Kedvcsináló a vb-re (2.)
Videó: Kedvcsináló a vb-re (1.)

Szavazás

Melyik ország nyeri a 2006-s labdarúgó vb-t?

Írja be az itt látható számot!
2023.09.22 08:53:28

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Átszellemülten, hazafias szenvedéllyel énekelte-üvöltötte minden kezdés előtt az olasz himnuszt.

2023.09.16 17:40:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Leao góljával visszajött a meccsbe a Milan, de az Internazionale így is kiütéssel nyert a városi rivális ellen.

2023.09.13 12:00:37

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„Ha a játékvezető nem elég felkészült, inkább maradjon a lelátón, és majszoljon chipset a feleségével.”

2023.09.04 16:39:09

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„A Juventusnál valószínűleg azt mondták magukban: »Bakker, ez egy akkora játékos, hogy kell nekünk«.”

2023.09.01 15:28:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A nyáron visszavonult kapus karrierjét összegző sorozatunk nyitó részében az első pármai időszakát idézzük fel.