Profi boksz: Ward könnyedén győzött; Broner kikapott

Vágólapra másolva!
2015.06.21. 10:43
Szombaton több profi bokszgálát is rendeztek az Egyesült Államokban. A WBA és a WBC nagyközépsúlyú világbajnoka, Andre Ward több mint másfél éves kihagyás után könnyed győzelemmel tért vissza Oaklandben. A korábbi világbajnok Adrien Broner viszont kikapott Las Vegasban Shawn Portertől.

Több mint másfél év kihagyás után szombat este tért vissza a nagyközépsúly legjobbjának tartott veretlen amerikai Andre Ward (28–0–0, 15 KO, TKO) . A pénteki mérlegelésen a 172 fontos súlyt jócskán átlépő (és a második mérlegelést 184 fonttal abszolváló ), korábbi világbajnoki kihívó, a brit Paul Smith (35–6–0, 20) a súlyelőnnyel sem tudott mit kezdeni, és már a mérkőzés elejétől érezhető volt, hogy szinte esélytelen a világbajnok ellen.

Ward remek formában érkezett, a ringrozsdának nyoma sem volt, és ennek megfelelően uralta a ringet. Smith számára nem termett babér, és a frusztrációját csak tetézte, hogy már a korai menetekben felnyílt a bal szemöldöke. A sérülés a menetek előre haladtával egyre rosszabb állapotba került, végül Smith sarka a 9. menetben úgy döntött, hogy feladja a teljesen kilátástalan küzdelmet.

Problémamegoldásból jelesre vizsgázott a korábbi váltósúlyú világbajnok Shawn Porter (26–1–1, 16), és szombat este Las Vegasban egyhangú pontozással felülmúlta a fiatal, három súlycsoportot is meghódító Adrien Bronert (30–2–0, 22).

A találkozót viszonylag jól kezdte Broner, voltak értékelhető találatai, de nem tudott mit kezdeni Porter folyamatos pressziójával, és az esetek többségében védekezésre kényszerült. Broner fogásokkal próbálta tördelni a meccset, de ekkor Porter testen támadott, és kidolgozta magát a kapaszkodásokból. Tony Weeks a 11. menetben megelégelte Broner szabálytalanságait, és a sorozatos figyelmeztetések után megintette fogásért, majd a záró etapban Broner előhúzott egy balhorgot, amivel karrierje során először padlóztatta Portert.

A kiütés elmaradt, a mérkőzés végigment, a pontozok pedig egyhangúlag (114:112, 118:108, 115:111) Shawn Portert látták jobbnak, így Adrien Broner elszenvedte karrierje második vereségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik