Profi boksz: Ward ismét furcsa meccsen verte meg Kovaljovot

Vágólapra másolva!
2017.06.18. 11:32
null
Ward profi pályafutása 32. mérkőzésén a 32. győzelmét aratta (Fotó: Instagram)
Szergej Kovaljovnak a második nekifutásra sem sikerült legyőznie nagy ellenfelét, Andre Wardot, de a novemberi, első csata után ismét érdekes körülmények között dőlt el a félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés.

Novemberben Ward egy nagy adok-kapok után egyhangú pontozással (mindhárom bíró 114:113-ra neki adta a mérkőzést) győzött, de a vesztes fél és a rajongói szerint a pontozás tisztességtelen volt. Kovaljovék ki is erőszakolták a visszavágót, amelyre Las Vegasban került sor.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a meccs elején Kovaljov diktálta a tempót, míg Ward leginkább védekezésben és kontrákból volt eredményes. Ahogy telt az idő, Ward egyre jobban ráérzett ellenfele tempójára, testre is remekül dolgozott, ám a 7. menetben egy félütése mélyre sikeredett, amitől Kovaljov begörnyedt, ám Tony Weeks bíró nem látott szabálytalanságot és tovább engedte a találkozót.

A nyolcadik menet közepén Ward egy hatalmas jobbkezessel megfogta az óvatlan oroszt. Kovaljov hátrálni és védekezni kényszerült, majd a kötelekhez szorulva beszedett három testre mért ütést, amitől ismét megrogyott, a bíró pedig számolás nélkül leléptette a mélyütést reklamáló oroszt.

A vereséget Kovaljov ezúttal sem fogadta el, és jelezte, azonnali visszavágót akar. „Azt sem értettem, miért lett vége a mérkőzésnek. Kaptam két kisebb ütést. De bokszolók vagyunk, a mérkőzésnek folytatódnia kellett volna. Miért állították le?” – bosszankodott.

Ward profi pályafutása 32. mérkőzésén a 32. győzelmet aratta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik