Profi boksz: szabotázs történhetett a Csagajev–Browne meccs után

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.23. 12:59
Lucas Browne tagadja, hogy doppingszert használt a Ruszlan Csagajev ellen győztesen megvívott nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnoki címmérkőzés előtt, szerinte szabotázs áldozata lett.

Ausztrália első nehézsúlyú vb-győztesének a meccs után adott mintájában a klenbuterol nevű szteroid nyomaira bukkantak, Browne ugyanakkor állítja, hogy még csak nem is hallott eddig ennek a szernek a létezéséről. Hozzátette, hogy nehézsúlyúként teljesen értelmetlen lett volna ilyen anyagot bevennie, mivel az többek között a súlyvesztést segíti elő.Browne ugyanakkor állítja, hogy még csak nem is hallott eddig ennek a szernek a létezéséről. Hozzátette, hogy nehézsúlyúként teljesen értelmetlen lett volna ilyen anyagot bevennie, mivel az többek között a súlyvesztést segíti elő.

„Minden szurkolómnak és egész Ausztráliának üzenem, hogy nem doppingolok, nem vagyok csaló – mondta a sportoló szerdán a perthi sajtótájékoztatóján, melyen arra is felhívta a figyelmet, hogy az ő menedzsmentje ragaszkodott ahhoz, hogy egy Las Vegas-i független doppingellenes ügynökség végezze el rajta a meccs előtt és után is a szükséges ellenőrzéseket. – Éppen ezért hangsúlyozom újra, hogy teljességgel idióta dolog lett volna a részemről doppingszert használni, hiszen tudtam, hogy a mérkőzés előtt és után is tesztelnek majd.”

Browne arra gyanakszik, hogy szabotázs történt ellene, ügynöke, az egykori kiváló öklöző, Ricky Hatton pedig közleményében jelezte, hogy az ügy kapcsán elindították a saját nyomozásukat.

A március 5-én Csecsenföld fővárosában, Groznijban rendezett mérkőzésen Browne óriási meglepetésre a tizedik menetben kiütötte a Bokszvilágszövetség bajnokát, Ruszlan Csagajevet, így megszerezte a WBA övét. A bajnoki cím sorsa Browne B-mintájának eredményétől függ. Amennyiben az is pozitív lesz, úgy a meccs eredményét törlik, és Csagajev marad a bajnok.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik