Profi boksz: Csagajev legyőzője pozitív doppingtesztet produkált

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 12:13
Pozitív lett a doppingtesztje az ausztrál Lucas Browne-nak, aki március 5-én meglepetésre technikai K.O.-val legyõzte az üzbég Ruszlan Csagajevet, s ezzel megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoki címét.

„Hétfőn este kaptam az információt Las Vegasból, az amerikai Antidopping Ügynökségtől. Browne szervezetében klenbuterolra bukkantak.” – mondta kedden Thomas Pütz, a Német Hivatásos Bokszolók Szövetségének (BDB) elnöke.

A BDB felügyelte az Oroszországhoz tartozó Csecsenföld fõvárosában, Groznijban rendezett mérkőzést. Csagajev Hamburgban él és német licenccel versenyez. Az ausztrál öklöző még kérheti a B-próba elvégzését. Thomas Pütz, a Német Hivatásos Bokszolók Szövetségének (BDB) elnöke.

A BDB felügyelte az Oroszországhoz tartozó Csecsenföld fõvárosában, Groznijban rendezett mérkőzést. Csagajev Hamburgban él és német licenccel versenyez. Az ausztrál öklöző még kérheti a B-próba elvégzését.

„Ha ez is pozitív eredményt hoz, kérni fogjuk a WBA-nál a meccs annulálását, és hogy vegyék el Browne-tól a vb-címet.” – tette hozzá Pütz.

Ha ez megtörténik, ismét Csagajev lesz a WBA „általános” nehézsúlyú világbajnoka. A Boksz Világszövetség ugyanakkor nyilván tart ebben a kategóriában egy úgynevezett szuperbajnokot is, ez jelenleg a brit Tyson Fury.

Lucas Browne személyében Ausztrália története első nehézsúlyú világbajnokát ünnepelte.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik