Profi boksz: Canelo Álvarez kiütéssel írt történelmet

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 12:47
null
Canelo Álvarez kiütéssel írt történelmet (Fotó: Getty Images)
Saúl Canelo Álvarezt „mindössze” Caleb Plant választotta el attól, hogy mind a négy fontos ökölvívó-szervezet világbajnoki övét (WBA, WBC, WBO, IBF) birtokba vegye – mivel a mexikói a 11. menetben kiütötte amerikai ellenfelét, az IBF-címet is megszerezte, tehát a nagyközépsúly első vitathatatlan bajnokává vált.

 

Caleb Plant volt az IBF regnáló bajnoka – 2019 januárja óta birtokolta az övet –, a 31 esztendős Canelo Álvareznek már csak e szervezet „trófeája” hiányzott a gyűjteményéből.

Előzetesen azt lehetett várni, hogy Canelo dominál a magyar idő szerint vasárnap hajnalban kezdődő, Las Vegasban rendezett meccsen, főleg, hogy az összecsapás előtt azt ígérte, már a 9. menet előtt kiüti ellenfelét. Ahogy telt-múlt az idő, a mexikói bunyós egyre feszültebbé vált, mivel a korábban beharangozott jóslat idejére nem jött össze a kiütés. Két menettel később viszont már nem bírta tovább az igencsak meggyötört Plant. Canelo egy balhoroggal padlóra küldte az amerikait, aki hiába állt fel, másodpercekkel később ismét a padlón találta magát, így a bíró nem engedte tovább a meccset – 21 nyertes meccs után profi pályafutása első vereségét szenvedte el a 29 esztendős amerikai.

A mexikói egy vereség és két döntetlen mellett 57. profi győzelmét aratta, és ezzel biztosan megőrzi helyét a súlycsoportoktól független rangsor élén is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik