Profi boksz: Álvarez végül hajszálpontosan hozta a súlyát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.14. 07:46
Ugyan pár napja még voltak találgatások arról, hogy a szombat éjszakai, Floyd Mayweather Jr. elleni köztes nagyváltósúlyú WBC- és WBA-világbajnoki bokszmérkőzésére készülő Saúl Álvarez vagy nem tud, vagy nem is akar beférni a kialkudott 152 fontos (kb. 68.9 kg) határ alá, végül a 23 éves mexikói sztár gond nélkül, hajszálpontosan hozta az említett limitet (a kategória eredeti felső plafonja 154 font).

A helyi idő szerint péntek délután, 12 ezer néző előtt megrendezett Las Vegas-i mérlegelésen Mayweather alatt 150.5 fontot (kb. 68.3 kg) mutatott a műszer, így az utolsó ilyen jellegű akadály is elhárult az év legjobban várt összecsapása elől.

A gála programjában sorra kerülő Danny Garcia–Lucas Matthysse kisváltósúlyú WBA- és WBC-világbajnoki mérkőzésre mindkét bunyós 140 fonttal mért be hivatalosan, igaz, előbbi öklöző első nekifutásra minimálisan (fél fonttal) átesett a felső határon, de végül egy „villámfogyasztást" bemutatva, mindössze pár másodpercnyi várakozást követően abszolválta a procedúrát.

www.profiboksz.hu

A „villámfogyasztás” 4:30-tól

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik