Ökölvívás: Whyte szerint szoros volt a Fury elleni meccse

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.25. 20:55
null
Dillian Whyte (balra) szerint szoros volt a Tyson Fury elleni meccse (Fotó: AFP)
Szombat éjszaka elbukta karrierje eddigi legnagyobb lehetőségét Dillian Whyte, mivel a 6. menetben TKO-val kikapott a WBC nehézsúlyú világbajnokától, Tyson Furytól a londoni Wembleyben. Whyte elmondta, a vereség ellenére fontos tapasztalatokat szerzett – számolt be róla a profiboksz.hu.

 

„Szoros küzdelem volt – idézte fel a történteket a 35 éves bunyós. Úgy érzem, ahogy telt az idő, úgy egyre inkább belejöttem, és próbáltam nyomást gyakorolni rá, miközben megdolgoztam a testét is."

„Az edzőim nagyszerű tanácsokkal láttak el: kontráztam, próbáltam támadni, mozogtam balra és jobbra, de aztán hibáztam, és rögtön elkapott egy ütéssel. Nem érzem úgy, hogy klasszisokkal alulmaradtam volna, egyszerűen csak más szinten volt Fury, aki minden idők egyik legnagyobb bunyósa."

Az egyik apró siker, ami Whyte részéről megemlíthető, hogy némileg – az ő véleménye szerint – meglepte Furyt azzal, hogy fordított alapállásban kezdte az összecsapást, bár később váltott, és visszatért a normál harcmodorhoz.

„Szerintem meglepődött, hogy így álltam ki, kellemetlen volt ez számára. De így is jó ütéseket vitt be, mert kiváló bunyós. Az elejétől próbáltam felépíteni a bunyómat, próbáltam türelmes lenni, megelőzni őt, majd nyomást akartam rá gyakorolni, ahogy az a harmadik menetben látható is volt, de kicsit okosabban kellett volna csinálnom. Ezért mondtam, hogy a tapasztalat az tapasztalat, ezt pedig nem lehet megvásárolni."

A Cigánykirály a mérkőzést követően elmondta, hogy valószínűleg a Whyte elleni mérkőzése volt az utolsó, ám nem sokkal később maga mellé hívta az MMA vezető szervezete, a UFC nehézsúlyú világbajnokát, Francis Ngannout, hogy együtt bejelentsék: a jövőben – köztes szabályrendszerben (ringben, MMA-kesztyűvel) – összecsapnak egymással.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik