Ökölvívás: Vladimir Klicsko megszerezné bátyja övét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.12.18. 15:10
Vladimir Klicsko, a Bokszvilágszövetség (WBA) szupervilágbajnoki, illetve a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoka szeretné megszerezni a Bokszvilágtanács (WBC) vb-övét is, amelytől hétfőn megfosztották bátyját, a tiszteletbeli bajnoki státuszba helyezett Vitalij Klicskót.

„Természetesen az a célom, hogy a WBC-cím újra a Klicsko családé legyen” – mondta a német Bildnek a 37 éves ukrán bokszoló.

A nála öt esztendővel idősebb Vitalijt, aki jelenleg politikai karrierjére összpontosít, s az ellenzéki Ütés (UDAR) párt elnökeként az ukrajnai kormányellenes tüntetők egyik vezetője, a WBC „nyugalmazott bajnokká” (champion emeritus) nyilvánította.

„A sportsikereket ezentúl az öcsém szállítja” – fogalmazott Vitalij.

Vladimir Klicsko legkorábban jövő év végén birtokolhatja a nehézsúly összes vb-övét, előbb ugyanis még márciusban meg kell védenie titulusát a WBO-nál, majd később következhetne egy címegyesítő meccs a WBC új világbajnokával. Utóbbi címért az első hírek szerint a haiti-kanadai Bermane Stiverne és az amerikai Chris Arreola szállhat harcba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik