Ökölvívás: Úgy viselkedett, ahogyan nem kellett volna – Joshua edzője

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 12:58
null
Joshua furcsán viselkedett (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a szaúd-arábiai Dzsiddában az ukrán Olekszandr Uszik megosztott pontozással legyőzte a brit Anthony Joshuát kettejük visszavágóján, amivel megvédte a WBO, a WBA, az IBF és az IBO profi ökölvívó-szervezeteknél jegyzett nehézsúlyú világbajnoki címeit. Joshua edzőjének, Robert Garciának értékelését a profiboksz.hu szemlézte.

 

„Amikor Joshua kidobta az öveket a szorítóból, akkor éppen nem voltam a közelében, így nem tudom pontosan, hogyan történt ez az eset. Amikor megragadta az öveket, azt hittem, hogy ő maga akarja átadni őket Usziknak, ezzel is elismerve, hogy ő a jogos bajnok. De aztán láttam, hogy az egyik sarokba ment, és a földre dobta őket. Úgy éreztem, ez AJ részéről tiszteletlenség volt” – emlékezett vissza Robert Garcia.

„Amikor aztán a kirohanása után ismét visszatért a ringbe, akkor bocsánatot kért. Tudtuk és ő is tudta, hogy ez helytelen volt. Szerintem ezt kétségbeesésében csinálta, mintha nem akarta volna elfogadni, hogy elveszítette a meccset. De utána az öltözőben, amikor beszélgettünk, megértettük a frusztrációját” – tette hozzá.

„Úgy érzem, hogy mentséget próbált keresni azoknál az embereknél, akik szurkoltak neki. Bármelyik bunyós érezheti ugyanezt. Egyszerűen elveszítette a fejét, és úgy viselkedett, ahogyan nem kellett volna. De aztán gyorsan lehiggadt, rájött, hogy hibát követett el, visszajött a szorítóba, bocsánatot kért, és jól zárult a történet” – szögezte le.

„Amikor visszaért az öltözőbe, láttam, hogy rendkívül frusztrált, egyszerűen nem tudta elhinni, hogy veszített. Még mindig nagyon ideges volt, de végül sikerült egy kicsit megnyugtatnunk. Később aztán Eddie Hearn is megérkezett, és nagyon örültem annak, hogy AJ gyorsan a tudtára adta, hogy újra bunyózni akar, méghozzá minél hamarabb. Azt mondta Hearnnek, hogy novemberben már kesztyűt szeretne húzni, Eddie azonban azt válaszolta, hogy csak decemberre tudja megszervezni a meccset.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik