Ökölvívás: úgy tűnik, megvan az ellenfél – Usziknak meg kell védenie az IBF-övét

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.14. 14:14
null
Olekszandr Uszik, a WBO, a WBA, az IBF és az IBO világbajnoka (Fotó: Getty Images)
A WBO, a WBA, az IBF és az IBO szervezetek regnáló nehézsúlyú világbajnokát, Olekszandr Uszikot az IBF kötelezi, hogy mérkőzzön meg a horvát olimpiai bronzérmes, Filip Hrgoviccsal, hogy megőrizhesse a vb-címét.

 

A profi boksz rajongói egyhangúan szeretnék egy ringben látni Uszikot a WBC címvédő Tyson Furyvel, viszont a BoxingScene.com szerint erre még várnia kell a nézőknek. Egyelőre az IBF kötelező meccset írt ki az ukrán bokszolónak, amelyen ha nem áll ki, megfosztják a világbajnoki címétől.

Uszik (20–0, 13 KO) legutóbbi két meccsén Anthony Joshua felett győzedelmeskedett, amivel előbb elnyerte, majd meg is védte a világbajnoki öveit. Második mérkőzésük augusztus 20-án zajlott, az egyik felvezető mérkőzésen bokszolt Hrgovic (15–0, 12 KO) is.

Most minden jel arra utal, hogy a horvát és az ukrán ütközetére jövő év első felében kerülhet sor. Uszik (valamint Hrgovic társ-) promótere, Eddie Hearn máris jelezte az illetékesek felé, hogy írják ki az összecsapás megrendezésére a versenytárgyalást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik