Ökölvívás: Pulev és Joshua is karcsún mérlegelt, majd összeszólalkozott

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 18:38
null
Anthony Joshua a toronymagas esélyes (Fotó: AFP – a kép illusztráció)
A négy világszervezetnél is profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok Anthony Joshua és kihívója, Kubrat Pulev is karcsún mérlegelt pénteken a másnapi, londoni összecsapásuk előtt.

A 31 éves brit Joshua 109 kilogrammot (240¾ font) nyomott a mérlegen, ami valamivel több, mint a legutóbbi, egy évvel ezelőtti küzdelme során, de az elmúlt hat esztendejét tekintve így is a második legalacsonyabb súlyát hozta. A 39 éves bolgár Pulev 108.7 kg (239 és fél font) volt a mérlegen, ami esetében 11 év alatt a legalacsonyabb súly.

A mérlegelésről ezúttal sem maradt el a két főszereplő látványos szócsatája, amire ezúttal a járványügyi körülményeket és előírásokat figyelembe véve maszkban került sor. A nagy sértegetések közepette Pulev maszkja kétszer is az orra alá csúszott, míg ez egyszer megtörtént Joshuával is, aki ujjával ellenfele arcába mutogatott.

A brit ezt követően újságíróknak megjegyezte: már most nagyon szívesen meglapogatta volna a bolgár állkapcsát, de erre szombatig várnia kell.

Joshua Pulevvel mint az IBF kötelező kihívójával méri össze az erejét.

A két bokszoló eredendően 2017 októberében találkozott volna, akkor azonban Pulev vállsérülés miatt visszalépett. A bolgár egyszer már ringbe szállt az IBF nehézsúlyú övéért, de 2014-ben az ötödik menetben kiütötte az ukrán Vladimir Klicsko.

A szombati londoni meccsre – amelyet a Wembley Arénában vívnak – korlátozták a belépést, összesen ezer embert engednek be a nézőtérre a koronavírus-járvány miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik