Ökölvívás: Párizsban folytatják az európai olimpiai selejtezőt

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.02. 21:07
null
Gálos Roland (pirosban) már olimpiai résztvevő (Fotó: Török Attila, archív)
Tavaly Londonban kezdték el, az idén június 4. és 8. között Párizsban fejezik be az ökölvívók európai olimpiai selejtezőtornáját.

 

Gálos Roland (57 kg) révén tavaly márciusban egy olimpiai részvételi jogot szerzett a magyar ökölvívás a londoni európai olimpiai selejtezőn (amelyet a két szervezet áldatlan viszonya miatt nem a nemzetközi szövetség, az AIBA, hanem a NOB illetékes munkacsoportja rendez), mielőtt azt a koronavírus-járvány miatt félbeszakították volna, három további bokszolónk pedig még versenyben volt a kvótáért.

Fodor Milán (63 kg) egy, Pribojszki Kata (60 kg) és Nagy Tímea (75 kg) két győzelemre van Tokiótól, ám ezt nem Londonban, hanem Párizsban szerezheti meg, A francia főváros eredetileg a záró világselejtezőnek adott volna otthont, de ezt a szűkös versenynaptár miatt eltörölték, és a kontinentális kvalifikációs tornák után a még hiányzó helyeket egy speciális, 2017-től számított világranglista alapján töltik fel. A mieink közül egyedül Hámori Ádámnak (91 kg) van halvány esélye arra, hogy ezen az úton jusson el az olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik