Boksz: Fury asztalt borított, Briggs megdobta Klicskót - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 13:55
Nem okozott csalódást a veretlen nehézsúlyú Tyson Fury, aki július 26-án korábbi ellenfelével, Dereck Chisorával mérkőzik meg: a két ökölvívó tegnap Manchesterben közös sajtótájékoztatót tartott, a késő ellenfelére várva Fury besokallt, kikelt magából és felborította azt asztalt. Közben a Floridában edzőtáborozó Vladimir Klicskót meglátogatta Shannon Briggs, és kiabálni kezdett az ukránnal, aki nem vett róla tudomást – pedig meg is dobta a cipőjével.

Manchesterben Fury a sajtótájékoztatón megunta a kötelező köröket, Don Charles, Peter Fury, és Mick Henessy rövid beszédei után magához ragadta a mikrofont és belecsapott a lecsóba.

„Hagyjuk már a francba ezt a hinta-palintát, hogy mekkora meccs lesz, meg hasonló ökörségeket, mondjuk ki végre, mi a helyzet. Én vagyok Tyson Fury, a világ legjobb nehézsúlyú ökölvívója, ezt a f.szt meg kiütöm, mint sz.rt. Elegem van ebből ez egész humbukból. Aludni küldöm ezt a nyomorultat” – mondta Tyson Fury, majd felpattant, fellökte a főasztalt, amelyen a vizes palackoktól kezdve a mikrofonokon át, a terítékre kerülő Európa-bajnoki övig minden borult. Chisora meglehetősen higgadtan fogadta az eseményeket.

„Néhány évvel ezelőtt nekiestem volna, az biztos, de most már nyugodt vagyok, és profibb szemléletű, érettebb, bölcsebb. Tyson még mindig nem látott eleget, egy fiatal kölyök, nem tudja kezelni a helyzetet. Remélem, eszébe jut, hogy a bajnok én vagyok, enyém az európai elsőség. Életem legrosszabb formájában bokszoltam ellene korábban és mégsem tudott kiütni – mondta Chisora. – Robbantani akarok, remek erőállapotban várom majd Fury-t, megfelelő ütőerővel. Le fogom bontani a testét, aztán szétcsapom a fejét. Remélem, készen fog állni mindarra, amit kapni fog. Tysonnak egyszerűen kell a nyilvánosság, fontosnak akarja magát éreztetni az emberek előtt, ezért csinálja a hülyeségeit. Úgy érzi, még mindig van mit bizonyítania. Bennem nincs ilyen szándék, én az ökleimmel akarok majd beszélni, meg fogom semmisíteni Tysont, ugyanúgy, ahogy mostanság láthatták tőlem, higgadt leszek és összeszedett.”

Jelenleg Floridában edzőtáborozik a nehézsúly egyesített világbajnoka, Vladimir Klicsko, aki az áprilisi, Alex Leapai elleni meccsére készül. A csütörtök délelőtti edzésére beugrott a korábbi WBO-világbajnok Shannon Briggs, mint utóbb kiderült, nem éppen barátságos indíttatással. A fejszerkezetét tekintve ananászból Kojakké vedlő Briggs berontott a Heavyweight Factory Gymbe és ráripakodott Klicskóra, akinek éppen a kezét bandázsolták.

A korábbi nehézsúlyú világbajnok letépte magáról a pólóját, és követelte, hogy az ukrán ökölvívó ott és azonnal mérkőzzön meg vele, közben a fejéhez vágva, hogy nyugdíjas takarítónéniknél nem szokott keményebb ellenfeleket választani magának. Klicskót láthatóan nem különösebben hatotta meg Briggs kirohanása, pedig az ex-világelső még a cipőjét is hozzávágta emelkedett hangulatában. A 43 éves veterán egyébként legutóbb 2010 októberében, pont Vladimir bátyja, Vitalij ellen bokszolt és kapott akkora verést, hogy a fellépti díját ott is hagyta az őt kezelő német kórházban.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik