Ökölvívás: Bosszút állnék Klicskón és Povetkinen - Csagajev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 13:04
A hétvégén hosszú évek után ismét birtokba veheti a WBA nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki övét a cím korábbi védője, Ruszlan Csagajev, ám ehhez előbb le kellene győznie a rutinos Fres Oquendót. Az üzbég bunyós elmondása szerint erősen fűti őt a bizonyítási vágy.

„Nem titok, hogy az elmúlt években voltak hullámvölgyeim, de most remekül felkészültem, hiszen már jó ideje erre a lehetőségre vártam. Valójában lehet, hogy kicsit túl hosszúra sikeredett az edzőtábor, hiszen eredetileg június hatodikán bunyóztunk volna, de biztos vagyok benne, hogy így is meg tudom mutatni mindenkinek, hogy megvan bennem mindaz, ami miatt méltó vagyok a nehézsúlyú világbajnoki címre. Óriási a motivációm, hisz tudom, milyen érzés kézben tartani azt az aranyövet. Ne feledjék el, hogy ezt a címet a szorítóban soha nem veszítettem el. Elvették tőlem. Persze, kikaptam Povetkintől és Vladimir Klicskótól, de ezeknek mind megvolt az oka. Nyikolaj Valujev viszont soha nem tudott megverni a címért, őt egyszerűen kinevezték bajnoknak. Szóval, nagyon is motivál, hogy ismét bajnok legyek” – mondta Csagajev, aki persze szívesen bosszút állna mindkét vereségéért:Csagajev, aki persze szívesen bosszút állna mindkét vereségéért:

„Egyelőre nem tekintek tovább az Oquendo elleni meccsnél. Aztán úgy gondolom, hogy aki itt nyer, annak kötelező címvédés jön Luis Ortizzal szemben, akit amúgy már régóta kiszemeltem magamnak. De egyébként igen, nagyon szeretnék mindkét vereségemért bosszút állni.”

A meccsen egyébként Csagajev ringsarkában a korábbi könnyűsúlyú világelső Artur Grigorijan áll majd, Oquendónak viszont a hírek szerint nem más, mint David Haye is segédkezik a meccs alatt. Ezt az üzbég bunyós így kommentálta.

„Ahogy már mondtam, az én főedzőm Artur Grigorjan, de amúgy is nagyon jó csapatom van, akik megfelelően figyelnek rám. És a nézőtéren ott lesz még harmincezer csecsen szurkoló is, ők engem biztatnak majd. David Haye-t egyébként nagyon tisztelem, mint bajnokot, és örülök, hogy eljön a meccsünkre.”

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik