Boksz: Kovaljov felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Vágólapra másolva!
2020.10.04. 13:47
null
Szergej Kovaljovot felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték (Fotó: Getty Images, archív)
Súlyos testi sérülést okozó erőszakos támadás miatt az Egyesült Államokban három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Szergej Kovaljov korábbi világbajnok orosz profi ökölvívót.


A 37 éves sportoló beismerte bűnösségét, és az ügyészséggel kötött vádalku nyomán úszta meg a letöltendő börtönbüntetést – írta beszámolójában a TMZ portál.

Kovaljov egy 2018-as eset miatt került a bíróság elé. A bokszolót a kaliforniai Big Bear Cityben a rendőrség Jamie Frontz amerikai színésznő megverése miatt vette őrizetbe. A modellként is tevékenykedő Frontz elmondása szerint Kovaljov udvarolt neki egy partin, majd miután visszautasította közeledését, Kovaljov követte őt szállodai szobájába, ahol bántalmazta, aminek következtében a színésznő orrtörést, agyrázkódást és nyaksérülést szenvedett.

Kovaljov 2014 és 2019 között három nagy profi szervezetnél – WBA, IBF, WBO – is világbajnok volt félnehézsúlyban, mérlegén 34 győzelem – benne 29 KO –, négy vereség és egy döntetlen szerepel. Eddigi utolsó fellépése tavaly novemberben volt, amikor is vb-címmeccsen a 11. menetben kiütéssel veszített a mexikói Saúl Álvarezzel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik