Boksz: Klicsko, Mayweather és Ali lánya is „halhatatlan” lesz

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 09:42
null
Vladimir Klicsko is bekerül a Hírességek Csarnokába (Fotó: AFP)
Floyd Mayweather Jr., Vladimir Klicsko és Laila Ali is bekerül jövőre az Ökölvívó Hírességek Csarnokába.

 

A 2021-es névsort kedden este jelentették be és az illetékesek, akik azt is közölték, hogy az ünnepélyes beiktatási ceremóniára június 13-án kerül majd sor. Akkor nem csupán a jövő évi, hanem az idei választottakat is ünneplik majd, mivel a koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem tudták megtartani az eseményt.

A lista „húzónevének” egyértelműen Mayweather, Klicsko és a legendás Muhammad Ali lánya számít.

A Michigan állambeli Grand Rapidsban, 1977-ben született Mayweather az amatőrök között hat vereség mellett 84 győzelmet aratott, és a számára bronzéremmel zárult 1996-os atlantai olimpiát követően lépett a profik táborába. A hivatásosoknál egyedülálló karriert ért el, öt súlycsoportban nyert világbajnoki címet, és 2017-ben veretlenül, 50 győzelemmel vonult vissza.

A fiatalabbik Klicsko fivér követi a bátyját, Vitalijt a Hírességek Csarnokába is. A 44 éves Vladimir Atlantában olimpiai bajnok lett szupernehézsúlyban, majd profinak állt, és a nehézsúlyban minden címet begyűjtött. A mai napig ő a kategória leghosszabb ideig (12 év és 2 nap) regnáló világbajnoka.

Laila Ali szintén veretlenül, 24 győztes profi meccs után vonult vissza, nagyközép- és félnehézsúlyban volt világbajnok.

Az új tagokról minden évben az Ökölvívó Szakírók Szövetségének tagjai és egy, a sportág történetével foglalkozó szakemberekből álló testület dönt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik