Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.04.20 21:56 Frissítve: 2011.07.19 00:02

Vérbe fagyva hagyná a padlón „Bitchkót” a nagyhangú Haye

Már az első sajtótájékoztató sem zajlott épp barátságos hangulatban a Vladimir Klicsko–David Haye IBF és WBO nehézsúlyú címmérkőzés előtt, de a felvezetés egyre durvább, erről pedig elsősorban Haye tesz.

Haye és "kedvenc" pólója, a Klicsko-fivérek fejével
Fotó: Action Images
Haye és "kedvenc" pólója, a Klicsko-fivérek fejével
Alighanem magasan lobog majd a harci láz mind Vladimir Klicskóban, mind David Haye-ben a június végi, Veltins Arenában megrendezendő címmérkőzésük előtt: a két ökölvívó „látványosan” nem szereti egymást, Haye pedig a jó ízlés határán is túllépve fenyegeti riválisát.

A brit harcos már első nyilatkozataiban beszólt a fivéreknek, puhány tökfejeknek minősítve őket.

„Három Klicsko ellen kell harcolnom... Talán van egy nagybácsijuk, aki szintén bokszolgat egy kicsit, és esetleg az apjuk is. Ha ez nevetségesnek tűnik, látni kellett volna, hogy mit próbáltak rám erőltetni a szerződés előtt. Ha kiütöm Vladimirt, akkor majd millió év múlva sem akar újra bunyózni ellenem, és ha Vitalijt is kiütöm, akkor neki is vége lesz”” – mondta ekkor.

Az újabb sajtótájékoztatóra a két Klicsko letépett fejét ábrázoló pólóban érkező Haye most sem fogta vissza magát: Vladimir megsemmisítését ígéri.

„Személyes ellenszenvet érzek Vlagyimir iránt, egyszerűen utálom. Pocsék a bunyója, ocsmány a stílusa, utálom, amit képvisel. Semmi látvány, semmi harc, szégyenletes és szánalmas a ringben. Elfut az ellenfél elől, mint egy ócska prosti. Ennek vége. Azt mondom neki: harcolj meg velem, Vladimir Bitchko! A végeredmény egyértelmű lesz: beverem a fejét, és otthagyom véresen a padlón” – nagyhangúskodott a sajtótájékoztatón a Klicsko nevéből is (elég rossz…) szóviccet gyártó Haye.

Klicsko csak a vállát vonogatta a „szájkarate” hallatán, mondván, abban ellenfele kétségtelenül erős.

„David maradhatott volna a saját súlycsoportjában, és beszélhetne kevesebbet is. Itt áll egy pólóban, amelyen a levágott fejünk van. Legközelebb az anyám vagy az apám képét teszi rá? A vallásomat támadja, a bőrszínemet? Ez nem sport, és megbüntetem azért, amit most mondott. 12 menet után olyan lesz a képe, mint egy pizza. Megverem, aztán a végén kiütöm, mert leckére szorul, hisz nem tud viselkedni. Nem akarok beszállni a szájhősködésbe, hisz ez szégyenletes a sportunkra nézve. Haye vesztesnek született, és ezt bebizonyítom: az öklömmel fogom be a száját” – kontrázott az ukrán klasszis.
2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.

2022.03.14 22:52:23

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

Bobby Dobbs száztíz éve Budapesten vert tanyát, hogy értékes útmutatást adjon gyerekcipőben járó ökölvívósportunknak.