Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.04.14 16:25 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Haye: Három Klicskóval kell harcolnom, talán van egy nagybácsijuk is

David Haye is megerősítette, hogy három mérkőzésre szóló szerződést kötött a Klicsko testvérekkel – ez volt az ára annak, hogy június 20-án megmérkőzhessen az IBF és a WBO világbajnokával, Vladimir Klicskóval.

David Haye (jobbra) nagy verést ígér Vladimir Klicskónak
Fotó: Action Images (archív)
David Haye (jobbra) nagy verést ígér Vladimir Klicskónak
A Klicsko fivérek természetesen nem bíznak semmit a véletlenre, ezért a profi bokszban szokásos azonnali visszavágó kikötése helyett rögtön kétmeccses opciót írattak alá a brit kihívóval, vagyis ha Haye legyőzné Vladimirt, akkor a következő két meccsére is az ukránok formálhatnak majd jogot.

„Három Klicsko ellen kell harcolnom... Talán van egy nagybácsijuk, aki szintén bokszolgat egy kicsit, és esetleg az apjuk is. Ha ez nevetségesnek tűnik, látni kellett volna, hogy mit próbáltak rám erőltetni a szerződés előtt” – nyilatkozta Haye.

„Mindez jól mutatja a Klicskók mentalitását, hogy mennyire puhányok. Ezek nem igazi bajnokok, nem hisznek benne, hogy ők a legjobbak. Ha biztosak lennének benne, hogy legyőznek, akkor miért kényszerítenének rám egy ilyen ostoba szerződést?” – fogalmazott a brit.

„Ha kiütöm Vladimirt, akkor majd millió év múlva sem akar újra bunyózni ellenem, és ha Vitalijt is kiütöm, akkor neki is vége lesz” – nyilatkozta a rendkívül magabiztos Haye.

A brit ökölvívó elmondta, nem volt más választása, el kellett fogadnia az ukránok feltételeit, mert ellenkező esetben nem bokszolhatna Véadimir ellen.

„Ez egy röhej, mintha egy kandikamerás felvételen lettem volna. Sohasem hallottam még ilyenről, de ha ez az ára, hogy ezekkel a tökfejekkel bunyózzak, akkor legyen” – tette hozzá Haye a brit Setantának adott interjújában.

profiboksz.hu

VLADIMIR KLICSKO–DAVID HAYE (VIDEÓELŐZETES)

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.

2022.03.14 22:52:23

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

Bobby Dobbs száztíz éve Budapesten vert tanyát, hogy értékes útmutatást adjon gyerekcipőben járó ökölvívósportunknak.