Miért a Norwich City-nek van a legjobb ár-érték aránya?

2520162 25201622520162 2520162
Vágólapra másolva!
2013.06.23. 16:06
            Miért a Norwich City-nek van a legjobb ár-érték aránya? Egy svájci kutatóintézet kidolgozta, hogy a Premier Leagueben egyes...

Miért a Norwich City-nek van a legjobb ár-érték aránya?

Egy svájci kutatóintézet kidolgozta, hogy a Premier Leagueben egyes csapatok mennyi pénzt kapnak egy bajnoki pontért.

Kiszámolták a játékosok valoszínűthetőleges árát és ebből következtetőleg a Norwich-nál (21.38 millió £)csak a Readingé (15.5 millió £)kisebb. Ezután az is kiderült, hogy a City minden egyes pontért 500 ezer fontot kapott (a legkevesebbet a bajnokságban).

Míg a "Kanárik" a szezont a 11-ik helyen fejezték be (egyel jobb mint egy éve). -a Chelsea a harmadik helyével ebben az évben egy pontért majdnem 5 millió fontot kaptak-ez nagyon sok pénz főleg hogyha megszorozzuk az elért pontjaik számával.

A Manchester City és a Liverpool vezetik a képzeletbeli "tabellát" a 375.74 milliójukkal.

Mindez nem mondható el a bajnokság győzteséről a Manchester United-ről, 11 ponttal előnnyel nyerték meg a bajnokságot a városi rivális előtt de mégis másfél millióval kevesebb pénzt kaptak egy pontért mint a Manchester City.

A West Bromwich, a Swansea és a West Ham pont mint a Norwich-a költségüket "sikerült" 1 millió alatt tartani- a Reading-nek is 1 millió alatt volt de ők kiestek a másodosztályba.

De a kép egy kicsit érdekes mivel a QPR is kizúgott a nagyon kevés 25 pontjukkal de az érdekes, hogy a keret értéke 66 millió font volt. Egy pontért pedig 2.66 millió fontot "kaszáltak" az elmúlt idényben.

A Norwich akár ki is adhatott 8 és fél millió fontot Wolfswinkel-ért és ez azt is jelzi, hogy javul a csapat, mind pénzügyileg és mind erőben is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik