Női kézi Eb: Küzdöttek a lányok, de kézilabdázni is kell - Németh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.11. 22:51
null
Németh András reméli, hogy nem a frissesség <br />hiánya miatt kaptunk ki (Fotó: Szabó Miklós)
Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitány csalódott, hogy a spanyoloktól elszenvedett vereség miatt mindössze két pontot vihet magával csapata a középdöntőbe. Tomori Zsuzsanna a hullámzó találkozóról, a rossz taktikáról beszélt.

„Igazából a végén nem voltunk kellően fegyelmezettek, ez eddig nem fordult elő. Nem egy belső lezserség volt, egyszerűen nem tartunk ott, hogy végig koncentráltan tudjunk játszani. Nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Remélem, hogy nem a frissesség hiánya miatt történt ez. Ezeket a szituációkat még nem tudjuk megoldani. Nem voltunk még olyan helyzetben, hogy nekünk kelljen egyenlíteni. Idegileg nem tudtuk feldolgozni” – mondta Németh András.

A kapitány elsősorban azzal nem volt elégedett, ahogy a magyar csapat reagált a spanyolok változtatására védekezésben.

„Egy ideig azért ült az öt egyes védekezésük, mert nem tudtuk megcsinálni azokat a begyakorolt elemeket, amiket kellett volna. Küzdöttek a lányok, de úgy gondolom, hogy kézilabdázni is kell. A tények ismeretében csalódott vagyok, hogy két ponttal utazunk Debrecenbe.”

Hajszálon, nüánszokon múlt ez a mérkőzés, sajnos nem a mi javunkra. Remélem, hogy tanulunk azokból a hibákból, amelyek a szoros vereséghez vezettek, és ezeket kijavítva a középdöntőben előre tudunk lépni” – tette hozzá Németh.

„Hogy mi várható a románok ellen? A felkészülés során kétszer is játszottunk és győztünk ellenük, bár akkor hiányzott a legjobb játékosuk. A debreceni mérkőzéseiket még meg kell néznünk videón, de elsősorban a saját játékunkban kell kijavítani a hibákat.”

Németh A: Nem engedem többet a barkácsolást!

Tomori Zsuzsannát választották meg a legjobb magyar játékosnak a mérkőzésen. A Ferencváros átlövője hullámzó mérkőzésről beszélt.

„Hullámzó volt a találkozó, az elején elengedtük a spanyolokat, aztán vissza tudtunk kapaszkodni. Huszonegy tizennyolcnál úgy éreztem, hogy ha egy lapáttal rá tudtunk volna tenni, és elmentünk volna négy-öt góllal, akkor nyugodtabb lett volna a végjáték. De eladogattuk a labdákat, mihelyt kijöttek nyitottra a spanyolok, nem tudtunk mit kezdeni a nyitott védekezésükkel. Egy helyben álltunk, lerohantak minket. Az volt a kulcs, hogy az utolsó öt percet nem tudtuk megoldani” – vélekedett Tomori.

„Védekezést váltottak az utolsó tíz percre, ott adtuk el a labdákat, ott hibáztunk nagyon nagyot, mondhatjuk ezt fegyelmezetlenségnek is.”

„Ez is benne a volt a pakliban, hogy nem lesz négy pontunk, de nagyon küzdöttünk az első helyért. Ki-ki meccsen kaptunk ki egy góllal a spanyoloktól, de tart még az Európa-bajnokság, nem szabad, hogy ettől összeomoljunk. De nagyon tanulnunk kell az utolsó tíz percből.”

„Sajnálom, hogy így alakult ez a meccs, mert a győzelem is benne volt – mondta a kapuba a hajrára beszálló Herr Orsolya. – Azért is szomorú, mert nagyon jó volt a hangulat, ezúton is köszönöm, hogy ennyien kijöttek minket biztatni. Annyira jó érzés volt, a közönség volt a nyolcadik emberünk, remélem, Debrecenben is hasonló lesz a hangulat. Nagy szükségünk lesz rá. Norvégia, Dánia és Románia következik – nagyon-nagyon nehéz lesz...”

„Most nem érzem, hogy rosszul játszottunk volna – értékelt csalódottan Kovacsics Anikó. – Mentünk előre, csináltuk, de sajnos Carmen Martín semlegesítését nem tudtuk megoldani. Én is későn reagáltam, hogy inkább ne segítsek be a kettes védőnek, és lőjenek ott. Egyszerűen nem tudott hibázni, mindegy milyen szögből ugrott be. Nagyon meg tudták húzni a fal előtt a labdát, jobb kéz, jobb kéz, aztán a végén kijött Martínra a helyzet. Nyilván érezték, hogy megy neki, ezért játszottak rá, de az egész csoportkörben alig tudott hibázni. Csináljuk tovább, ezt annyira nem érzem csalódásnak. Olyan meccs volt, ha két perccel előbb befejeződik, akkor nekünk jó, de így ők nyertek. Jó lett volna nagyon négy pontot vinni, de van esélyünk, a másik csoportban is megoszlottak a pontok.”

„A magyar csapat nagy csatára késztetett minket, de a kritikus pontokon ma az én csapatom volt jobb. Jól működött a védelem és gólokat tudtunk szerezni a hajrában, ezzel megnyertük a nagyon szoros meccset” – mondta a spanyolok kapitánya, Jorge Duenas az összecsapás után.

„Nagyon kemény meccs volt, mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, de ez ma nekünk sikerült, mert nagyon küzdöttünk. Örülök, hogy itt játszhattam, ez előtt a győri közönség előtt, mert remek szurkolótábor van itt, és különösen emlékezetes lesz ez a találkozó így, hogy nyertünk” – mosolygott a spanyolok legjobbja, a tíz gólig jutó Carmen Martín.

I-ES KÖZÉPDÖNTŐ CSOPORT (DEBRECEN)
december 13. Lengyelország–Dánia
december 13. MAGYARORSZÁG–Románia
december 13. Spanyolország–Norvégia
december 15. Lengyelország–Norvégia
december 15. Spanyolország–Románia
december 15. MAGYARORSZÁG–Dánia
december 17. Spanyolország–Dánia
december 17. MAGYARORSZÁG–Norvégia
december 17. Lengyelország–Románia
Az I-es középdöntő csoportmérkőzéseinek pontos napi sorrendje később válik véglegessé. Az egyes versenynapokon a mérkőzések 16.00-kor, 18.15-kor és 20.30-kor kezdődnek.
AZ I-ES KÖZÉPDÖNTŐ CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia 2 2 54–40 +14 4
2. Spanyolország 2 2 56–48 +8 4
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 55–50 +5 2
4. Dánia 2 1 1 50–56 –6 1
5. Románia 2 1 1 48–56 –8 1
6. Lengyelország 2 2 45–58 –13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik