Női kézi Eb: két svéd a csoportkör álomhetesében, Bíróé a legszebb védés

Vágólapra másolva!
2014.12.14. 11:38
A csoportkör után az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) összeállította az Eb első szakaszának álomcsapatát.

A hetesbe két játékos is bekerült az eddig remeklő svéd válogatottból: az irányító Isabelle Gulldén és az átlövő Ida Oden. A „magyar csoportból” Karolina Kudlacz és Carmen Martín került be teljes joggal az összeállításba, amí így méz ki: Silje Solberg (norvég) – Viktorija Borscsenko (ukrán), Karolina Kudlacz (lengyel), Isabelle Gulldén (svéd), Heidi Löke (norvég), Ida Oden (svéd), Carmen Martín (spanyol).Silje Solberg (norvég) – Viktorija Borscsenko (ukrán), Karolina Kudlacz (lengyel), Isabelle Gulldén (svéd), Heidi Löke (norvég), Ida Oden (svéd), Carmen Martín (spanyol).

A spanyol szélső egy másik összefoglalóban is megtekinthető: épp a mieink elleni parádés, cunderes gólja lett a legszebb az A- és B-csoport találatainak összevetésében megelőzve Jana Uszkova ejtését (amely a mieink elleni meccs utolsó percében az egyenlítést eredményezte), illetve Erdősi Ildikó estében szerzett gólját.

A magyar válogatottból nem került be senki az álomcsapatba, ám látványos védései közül Bíró Blanka kettővel is ott látható az legszebb hárításokat bemutató összeállításban: a fiatal magyar kapuvédő harmadik és első helyet gyűjtött be a „szépségversenyben”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik