Női kézi Eb: „Válogatottunk esélyes, meglepheti a riválisokat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.05. 12:25
null
A csoportmeccseinken garantált telt ház előtt játszhatnak Tomoriék a győri arénában (Fotó: Korponai Tamás)
Hat-hét válogatott – köztük a magyar is – esélyes a holnap kezdődő női kézilabda Eb megnyerésére – véli Vetési Iván szövetségi elnök, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: a Görbicz nélküli új magyar játékrendszer meglepetés lesz az ellenfelek számára, a Németh-csapat erőssége a gyorsasága lehet, Tomori Zsuzsanna szerepe kimagaslik, a fiatalok közül Planéta Szimonetta és Erdősi Ildikó robbanhat be a kontinenstornán a nemzetközi elitbe. Vetési hozzátette: az Eb után Németh András értékelésekor a csapat hozzáállása inkább számít majd, mint az eredmények.

 

„Újdonság lehet a Németh András-féle válogatott játékában az ellenfelek számára Görbicz Anita hiánya, vagyis nem ismerik a nélküle gyakorolt felállásokat, új lesz a szerkezete a magyar csapatnak, ami meglepheti a riválisokat. A fiatalok nagyon motiváltak, leginkább lábbal, vagyis gyorsaságban tudjuk majd megverni az ellenfeleket, szétfutva őket. Ehhez jöhet még a hazai pálya előnye, a közönség buzdítása. Görbicz Anita ott lesz a kispadunk közelében, erősíti a csapategységet, a szövetségi kapitány vevő a tanácsaira, együtt él a kerettel, ez is előny lehet” – mondta a kézilabdázók elnöke.

Hozzátette: „Vannak olyan fiataljaink, akik berobbanhatnak a nemzetközi mezőnybe, Planéta Szimonetta, Erdősi Ildikó, nekik egy megszeppenésnyi idejük sem lesz megszokni a légkört. A csapategységen lesz a hangsúly, de egy kapusnak biztosan el kell kapnia vezérként a fonalat, illetve Tomori Zsuzsa szerepe csapatkapitányként kimagaslik.”

„Kifejezetten örülök annak, hogy Montenegrót elkerüljük, vele legfeljebb a négy között találkozhatunk. A norvég vagy a dán csapatot meg kellene vernünk a biztos elődöntőhöz – a skandinávokat nem tudjuk kikerülni, kívánságműsor nem nagyon lesz. Optimistán kell hozzáállni, vagyis elérhetünk a csúcsra, a döntőig. Meg kell próbálnunk megnyerni az Európa-bajnokságot, habár nagyon kiegyenlített a mezőny most, szerintem hat-hét válogatott is esélyes az aranyéremre” – vélekedett Vetési.

„Hogy van-e olyan gyenge eredmény, rossz szereplés, amely megkérdőjelezné a szövetségi kapitány munkáját és a folytatást Rióig? Természetesen van, de én ezt nem az alapcél, a legjobb hat el nem érésében határoznám meg, sokkal inkább a mutatott játék minőségében. Németh András a kinevezéséhez képest ma három fontos alapjátékosára nem számíthat, ami azért behatárolja a lehetőségeit. A csapat hozzáállása azonban nagyon fontos lesz a végén az értékelésnél” – hangsúlyozta a szövetségi elnök.

Szó esett a közönségről is: „A győri arénában a jegyek elsöprő többsége már elkelt, garantált telt ház lesz a csoportmeccseinken; Debrecenben a 7500 fős csarnok nem telik meg az elején, de a középdöntőre már többezres igénylés futott be, ott már lehet telt ház – nem beszélve az érkező skandináv és román szurkolókról. A nézőszám, telítettség jobb lesz, mint az Euróba-bajnokságokon szokásos.”

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

• TÖLTSÉK LE A TORNA SZURKOLÓI SZOFTVERÉT!
SZURKOL, UTAZIK, LÁJKOL? – A KÉZI EB KISOKOSA!

NŐI KÉZILABDA
A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (IPress Center-Vác), HERR Orsolya (Győri Audi ETO KC), KISS Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC-Galerius Fürdő), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC),
Balátlövők: BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), KLIVINYI Kinga (Érd), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungária), TEMES Bernadett (Tus Sies Metzingen), TÓTH Gabriella (Mosonmagyaróvári KC)
Beállók: MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungária), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO KC), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungária)

Szövetségi kapitány: NÉMETH András
Csapatmenedzser: PÁLINGER Katalin
Edző: KÖSTNER Vilmos

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT UTOLSÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG ELŐTT
December 4., 17.30: Győr: Magyarország–Franciaország
Jegyár: 2000 forint

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
December 7., 20.30: Magyarország–Oroszország (Tv: m1, élőben az NSO-n)
December 9., 20.30: Lengyelország–Magyarország (Tv: m1, élőben az NSO-n)
December 11., 20.30: Magyarország–Spanyolország (Tv: m1, élőben az NSO-n)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik