NFL: Wilson csatlakozott Bradyékhez, Manning keserű rekordjai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.03. 04:42
Mint arról már beszámoltunk, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2013–2014-es kiírását a Seattle Seahawks nyerte meg, miután a 48. Super Bowlban 43–8-ra kiütötte a Denver Broncost. Nézzünk pár érdekes statisztikát és rekordot.
A Seattle első bajnoki címét nyerte meg, ezzel a 19. franchise-ként ült fel a trónra.

A Seahawks az 1985-ös Bears óta a legfiatalabb átlagéletkorú csapat, amely Super Bowlt nyert. A Chicago akkor szintén kiütéssel, 36 ponttal nyert a New England ellen.

Malcolm Smith személyében Dexter Jackson (Tampa Bay) 11 évvel ezelőtti MVP-címe után először kapta meg védőjátékos a döntő legértékesebb játékosának járó díjat (az előző linebacker-győztes Ray Lewis volt).

Peyton Manning ismét rekordokat döntött: korábban még senkinek nem volt 34 sikeres passza egy Super Bowlon, illetve ez már a 12. veresége volt a rájátszásban, amivel beérte Brett Favre-ot a nem túl előkelő ranglista élén.

Az alapszakasz legjobbjaként (MVP) Super Bowlba jutó irányító sorozatban a hatodik alkalommal bukott el a döntőben (ezúttal Manning volt az MVP).

Russell Wilson a negyedik kezdő irányító lett, aki második idényében bajnok lett. Ez korábban ez Kurt Warnernek, Tom Bradynek és Ben Roethlisbergernek sikerült.

Ez volt a (holtversenyben) harmadik legnagyobb különbségű Super Bowl-siker. A rekorder a San Francisco Denver elleni 55–10-es győzelme volt, a második helyen a Chicago New England elleni 46–10-es sikere áll.

Ez volt az első döntő, amelyen az egyik csapat legalább 40 pontot szerzett, míg a másik a 10-et sem érte el.

A Seattle főedzője, Pete Carroll 62 évesen emelhette magasba a Super Bowl-győzelemért járó trófeát. Ezzel ő lett a harmadik legidősebb SB-győztes főedző Tom Coughlin és Dick Vermeil után.A Seahawks mestere emellett a 3. vezetőedző lett, aki az egyetemi bajnokság (NCAA) nagydöntője után a Super Bowlban is diadalmaskodott Barry Switzer és Jimmy Johnson után.

Demaryius Thomas 13 elkapással zárt, ezzel új rekordot állított fel, a korábbit 11-gyel Wes Welker, Deion Branch, Jerry Rice és Dan Ross tartotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik