NFL: visszavonult a sztár, hogy az éhezőkön segítsen

Vágólapra másolva!
2016.09.23. 19:25
Jason Brown sokakat megdöbbentett, amikor 2012-ben bejelentette, hogy elhagyja a tengerentúli amerikaifutball-bajnokságot (NFL). A St. Louis Rams támadófalembere inkább elkezdett ennivalót termelni.

Brown mindössze 29 éves volt, amikor elhagyta a St. Louis Rams együttesét. Sikeres karriert tudhatott maga mögött, hiszen támadófalemberként több tíz millió dollárt gyűjtött össze. Azonban 2012 márciusában abba hagyta a játékot.

Jason Brown remek játékos volt (Fotó: imgur.com)
Jason Brown remek játékos volt (Fotó: imgur.com)

Brown 2009-ben ötéves, 37.5 millió dollárt jelentő szerződést írt alá a Ramsszel, s ezzel a legjobban fizetett falember lett a ligában. Azonban három év és 25 millió dollár után elköszönt, hogy farmer lehessen, aki a szegényeknek termeszt ennivalót. Bár ekkor már nem a legjobb formájában játszott, de bőven megütötte az NFL-es szintet, és még más csapattól is kapott ajánlatot. Azonban Brown ekkorra már végleg eldöntötte, nem kell neki az NFL.

Az ügynöke is megpróbált a lelkére beszélni – „Életed legnagyobb hibáját követed el!” –, ám semmi sem hatott. „Nem, dehogy” – felelt.

Egy 1000 holdas területen kezdett el dolgozni. Egyáltalán nem tudta, hogy mit kell tennie, mert nem volt semmilyen gyakorlata. Végül YouTube-videókból tanulta meg a szakmát. Most édesburgonyát és más zöldségeket termeszt. A New & Observer információja szerint 21 tonna krumplit és 4.5 tonna uborkát takarított be ebben az esztendőben.

„Nincs annál szebb látvány, amikor előtűnnek a földből” – mondta az édesburgonyákról.

A CBS riportja Jason Brownról


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik