NFL: Star Wars, Eminem – Brady visszatér; az 1/1-es égése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 13:25
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2016-os szezonja során is rendszeresen jelentkezik a Red Zone. A 4. forduló utáni tartalomból: Beckham már nem élvezi a játékot, drága lehet a tivornya Cam Newtonnak. Prescott és Siemian legendák nyomában. Ja igen. És Brady visszatér.

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE


A HÉT SZTORIJAI

BECKHAM MÁR NEM ÉLVEZI A JÁTÉKOT
Odell Beckham Jr. a New York Giants Minnesota elleni veresége során csak három labdát kapott el, azt is egyetlen támadás során – a Giants többi akciója úgy ment le, hogy az egyik elkapása után az őt őrző Xavier Rhodesszal összekapó, ezért megbüntetett Beckhamet nem kereste Eli Manning irányító. Beckham nagyon elkeseredetten nyilatkozott egy nappal a hétfő esti meccs után.
A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE


A HÉT SZTORIJAI

BECKHAM MÁR NEM ÉLVEZI A JÁTÉKOT
Odell Beckham Jr. a New York Giants Minnesota elleni veresége során csak három labdát kapott el, azt is egyetlen támadás során – a Giants többi akciója úgy ment le, hogy az egyik elkapása után az őt őrző Xavier Rhodesszal összekapó, ezért megbüntetett Beckhamet nem kereste Eli Manning irányító. Beckham nagyon elkeseredetten nyilatkozott egy nappal a hétfő esti meccs után.

„A futball a menedékem, oda menekülök az élet gondjai elől. A futballpályán vagyok a legboldogabb. Ám most már nem élvezem a futballt” – árulta el Beckham a nem is olyan nagy titkot, hiszen aki látta a meccset, szembesülhetett vele, hogy a liga egyik legjobb elkapója nagyon maga alatt van. Heves természete miatt az ellenfél védői és a játékvezetők is kipécézték maguknak, amit nagyon nehezen visel el.

„Meg kell védenem magam, ez már csak erről szól. Mindenki ellenem fordult” – mondta Beckham, aki a csapatán belülről sem kap sok támogatást.

„Féken kell tartania az érzelmeit, mert azzal, amit tesz, önmagának és a csapattársainak is kárt okoz” – mondta Ben McAdoo vezetőedző. „Önmagának kereste a bajt” – tette hozzá Manning.

„Tudjuk, hogy a bírók néhány játékosra pikkelnek. Ilyen Odell Beckham, és ilyen Antonio Brown is. Ezzel nekik is tisztában kell lenniük, alkalmazkodniuk kell a helyzethez” – ezt már Mike Tomlin, a Pittsburgh vezetőedzője mondta, aki arra kéri az NFL-t, mondja meg pontosan, hogyan lehet ünnepelni egy touchdown után. Brownt az első és a negyedik héten is megbüntették, mert elmondása szerint táncával szórakoztatni akarta a csapattársait és a szurkolókat.

TAVALY KÉT 1–3-MAL KEZPŐ CSAPAT VOLT OTT A PLAYOFFBAN – AZ IDÉN KI ESÉLYES ERRE?
Egy évvel ezelőtt a Kansas City Chiefs és a Houston Texans is 1–3-as mérleggel állt négy mérkőzés után, mégis eljutott a rájátszásba. Most a negyedik játékhét után 13 csapat áll ilyen mérleggel, s nagyon jó esély van arra, hogy megint lesz legalább kettő, amely ott lesz a 12 csapatos playoffban.

De melyik kettő?

Akikben nem hiszünk: Miami Dolphins, Chicago Bears, Detroit Lions, New Orleans Saints, Tampa Bay Buccaneers, San Francisco 49ers.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a NFL 2016-os kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Akik halvány reményt dédelgetnek.

A New York Jetsről két meccs után azt mondtuk, a New England legfőbb kihívója lehet a csoportjában, de azóta két meccsen 11-szer eladta a labdát. Az első hetek Jetse wild card-helyre odaérhet. Az Indianapolis Colts a halovány déli csoportban Andrew Luck miatt esélyes marad, amíg van matematikai esélye. A Tennesse Titans azért reménykedhet, mert a liga legnyitottabb csoportjában szerepel. A San Diego Chargers simán állhatna 3–1-gyel is, de két megnyert meccset is képes volt elveszíteni. Nagyon erős a csoport, főleg ez szól ellene.

Akik joggal bízhatnak.

A Jacksonville Jaguars most győzte le a Coltsot. Több van a csapatban, mint amit a 0–3-as kezdés mutatott, ebből a csapatból nézzük ki leginkább, hogy utolérheti a Houstont. A Carolina Panthers tavaly favoritként kapott ki a döntőben. Az idén Cam Newton agyrázkódásai és a Josh Norman távozásával szétesett secondary egyelőre visszavetik a csapatot, de innen még van visszaút. Az Arizona Cardinals egyelőre csak a Tampa Bay ellen mutatott olyan játékot, amely az előző idényét jellemezte. Carson Palmer küszködik, ha csütörtökön a 49erst sem veri meg (Drew Stantonnal?) a Cardinals, elfogy a hitünk.

NYÁRI TIVORNYÁI MIATT PERLIK CAM NEWTONT
270 ezer dollárt, azaz majdnem 74 millió forintot követel a bíróságon egy Beverly Hills-i luxus apartmant működtető üzletember (aki egy korábbi pankrátornő, a korábban George Clooneyval is járó Stacy Keibler férje) Cam Newtontól, a Carolina Panthers irányítójától, aki egy nyaralás alkalmával súlyos károkat okozott az épületben.

Newton a nyáron 61 napra 123 ezer dollárért, azaz 33 millió forintért bérelte ki a lakást azzal a feltétellel, hogy nem dohányoznak és partiznak benne. Az NFL-irányító addig lakott ott, amíg a Nickelodeon gyerekcsatornának forgatta saját sorozatát.

Ehhez képest Newton távozásáig a nyilvánvaló bulizások nyomaként a fürdőszobában, a wc-ben, a konyhában és a kocsibeállón is olyan károk keletkeztek, amelyeket ki akart fizettetni a tulajdonos (90 ezer dollárt kért), de Newton nemet mondott, így kerül sor a perre.

A HÉT STATISZTIKÁI

BECKHAMET IS MEGFÉKEZTE A VIKINGS-VÉDELEM
A Minnesota védelme egy héttel azt követően, hogy Kelvin Benjamint 0 yardon tartotta Odell Beckham Jr.-t is megfékezte, csupán 23 yardig jutott, ez pedig negatív rekord a pályafutása során.

Nem Beckham hete volt (Forrás: NFL Memes)
Nem Beckham hete volt (Forrás: NFL Memes)



27–0-RA 27 ÉS 0
A Texans 27–0-ra kikapott a Patriotstól a 3. fordulóban. A Texans 27 pontot szerzett a Tennessee elleni győzelem során a negyedikben. A Patriots nullát a Bills ellen. A Houstonnál mindenképpen ki kell emelni amúgy Wills Fullert, aki 81 yardot és egy TD-t kapott el, de emellett volt egy 67 yardos punt utáni visszahordott touchdownja is.

SZOROS MECCSEK ÉVE
Az első négy fordulóban 63 meccsen fordult elő, hogy az utolsó negyedben a két csapat között akkora volt csak a különbség, ami egy támadáson belül ledolgozható. A rekord 64, 2011-ből.

BRADY AZ UTOLSÓ 12 MECCSEN „GYILKOS”
Tom Brady letöltötte négymeccses eltiltását, így visszatérhet a Patriotsba. A New England irányítója a szezon utolsó 12 meccsén eddig 131–37-es mutatóval bír, ez a legjobb teljesítmény az AFL és az NFL 1970-es egyesülése óta.

WILSON IS 15 000 FELETT, GORE MÁR A 10.
Russell Wilson 309 yardot passzolt a Jets ellen, így már 15 038-nál jár az alapszakaszban a karrierje során. Frank Gore 68 yardig jutott a Jaguars ellen, ezzel is előzött azonban hármat az örökranglistán, és már a 10. helyen áll 12 293 yarddal. A következő lépés Jim Brown lesz, neki 12 312 jött össze. Az elkapók között Steve Smith 111-ig jutott, így 14 213-nál tart, és megelőzte a csendesebb évet futó Andre Johnsont (14 172) az örökranglista 9. helyén.

NEM AZ 1/1-ES IRÁNYÍTÓK HETE VOLT
A 1/1-es irányítók pocsék mérleggel zárták a 4. fordulót, hét vereség mellett csupán egy győzelem jött össze – mondjuk legalább egynek kellett is lennie, tekintve, hogy Sam Bradford Minnesotája Eli Manning Giantse ellen játszott.

RYAN ÉS JONES AZ ELSŐ 500/300-AS PÁROS
A Matt Ryan (503 passzolt yard), Julio Jones (300 elkapott) páros lett az első a liga történetében, amely egy meccsen 500/300-as teljesítményt tudott elérni.

A Panthers védelme az Atlanta elleni meccsen (Forrás: NFL Memes)
A Panthers védelme az Atlanta elleni meccsen (Forrás: NFL Memes)



PRESCOTT BRADY NYOMÁBAN
A dallasi Dak Prescott lett a Cowboys történetének első újonc irányítója, aki legalább 14 pontos hátrányból győzelemre vezeti a csapatát. Prescott az első 131 passzkísérlete után interception nélkül áll az NFL-ben, ezzel beállította Warren Moon (131) teljesítményét, és már csak Tom Brady előzi meg a vonatkozó listán (162).

SIEMIAN BREEST MÁSOLTA
Trevor Siemian kezdésével 4–0-val rajtolt a Broncos. Legutóbb 14 éve volt arra példa, hogy egy csapat hasonlóan startoljon egy olyan passzmester vezérletével, akinek előtte nem volt kezdő meccse. Akkor a Chargers Drew Brees irányításával vitte ezt véghez.

SOSEM LÁTOTT SAINTS-SIKER
De ha már a Chargersnél és Breesnél járunk. A Saints irányítója először lépett pályára San Diegóban ellenfélként, és rögvest kapott is egy győzelmet ajándékba. Legalábbis nehéz másképp értékelni azt, amit a Chargers a hajrában művelt: nem egészen hét perccel a vége előtt a házigazda 34–21-re vezetett, és támadhatott. A következő két játékból viszont kétszer is elvesztette a labdát saját célterülete előtt a San Diego, mindkettőből TD-t szerzett a Saints, és 35–34-re nyert. Korábban a New Orleans egyszer sem nyert 13 pontos, negyedik negyedbeli hátrányból.

MEGSZAKADT LUCK SZÉRIÁJA
A Jacksonville elleni londoni vereséggel megszakadt Andrew Luck csoportriválisok elleni remek sorozata: sorozatban 14 meccset nyert meg a divízióban irányításával a Colts.

A HÉT MÉMJEI

Ezúttal Brady visszatérés került a középpontba, kezdésnek egy Star Wars-feldolgozással



Egy kis Eminem-remake


MÁR CSAK A BROWNS NYERETLEN – DE HÉTVÉGÉN A PATS ELLEN MEGSZAKADHAT A SOROZAT
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

ÉLŐKÉP A DELFINEK BENGALS ELLENI MECCSÉRŐL


(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

A CHIEFS NAGYON NAGY VERÉSBE FUTOTT BELE

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

AZ IDEI ÚJONC IRÁNYÍTÓK SORRA MUTATKOZNAK BE – LESZÁMÍTVA AZ 1/1-EST

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

A JAGUARS TOVÁBBRA IS NYERETLEN AMERIKÁBAN

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

A CAROLINA IS KAPJA A SAVAT

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

A 49ERS A MECCS ELEJÉN TÉRDELT, A COWBOYS A VÉGÉN...

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)




C'MON MAN!



A HÉT LEGJEI
Passzolt yardok: Matt Ryan (Atlanta) 503
Futott yard: Le'Veon Bell (Pittsburgh) 144
Elkapott yard: Julio Jones (Atlanta) 300

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok:
Matt Ryan (Atlanta) 1473
Futott yard: Ezekiel Elliott (Dallas) 412
Elkapott yard: Julio Jones (Atlanta) 488
Szerelések: Zach Brown (Buffalo) 52
Sackek: Von Miller (Denver) 5.5
Interceptionök: Marcus Peters (Kansas City) 4

BÁTOR JÓSKA
Hát... Az előző heti telitalálat után most viszonylag messze kerültünk a jó tipptől. A Carolina védelme még Julio Jonest sem tartotta 300 yard alatt, nemhogy az Atlanta Falcons egészét (nettó 571-nél állt meg a számláló).

Azért ismét megpróbáljuk... Az eddig 478.8 yardot és 38 pontot átlagoló (ezzel mindkét kategóriát toronymagasan vezető Sólymokat a másik döntős, a bajnok Denver Broncos már megállítja, és 300 yard és 20 pont alatt tartja.

TIPPELDE
Az előző körben Bálint Mátyás, Buday Zoltán és Ritz Balázs vitte a prímet, utóbbi ennek következtében már egyedül vezet Herczeg Ádám és Borbély László előtt.

NFL 2016
4. FORDULÓ
2016. 09. 30. 2.25 Cincinnati Bengals–Miami Dolphins 22–7
2016. 10. 02. 15.30 Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts* 30–27
2016. 10. 02. 19.00 Atlanta Falcons–Carolina Panthers 48–33
2016. 10. 02. 19.00 Baltimore Ravens–Oakland Raiders 27–28
2016. 10. 02. 19.00 Houston Texans–Tennessee Titans 27–20
2016. 10. 02. 19.00 New England Patriots–Buffalo Bills 0–16
2016. 10. 02. 19.00 New York Jets–Seattle Seahawks 17–27
2016. 10. 02. 19.00 Washington Redskins–Cleveland Browns 31–20
2016. 10. 02. 19.00 Chicago Bears–Detroit Lions 17–14
2016. 10. 02. 22.05 Tampa Bay Buccaneers–Denver Broncos 7–27
2016. 10. 02. 22.25 Arizona Cardinals–Los Angeles Rams 13–17
2016. 10. 02. 22.25 San Diego Chargers–New Orleans Saints 34–35
2016. 10. 02. 22.25 San Francisco 49ers–Dallas Cowboys 17–24
2016. 10. 03. 2.30 Pittsburgh Steelers–Kansas City Chiefs 43–14
2016. 10. 04. 2.30 Minnesota Vikings–New York Giants 24–10
Szabadnapos: Green Bay Packers, Philadelphia Eagles
5. FORDULÓ
2016. 10. 07. 2.25 San Francisco 49ers–Arizona Cardinals Tv: Sport2
2016. 10. 09. 19.00 Baltimore Ravens–Washington Redskins
2016. 10. 09. 19.00 Cleveland Browns–New England Patriots
2016. 10. 09. 19.00 Detroit Lions–Philadelphia Eagles
2016. 10. 09. 19.00 Indianapolis Colts–Chicago Bears
2016. 10. 09. 19.00 Miami Dolphins–Tennessee Titans
2016. 10. 09. 19.00 Minnesota Vikings–Houston Texans
2016. 10. 09. 19.00 Pittsburgh Steelers–New York Jets
2016. 10. 09. 22.05 Denver Broncos–Atlanta Falcons
2016. 10. 09. 22.25 Dallas Cowboys–Cincinnati Bengals Tv: Sport2
2016. 10. 09. 22.25 Los Angeles Rams–Buffalo Bills
2016. 10. 09. 22.25 Oakland Raiders–San Diego Chargers
2016. 10. 10. 2.30 Green Bay Packers–New York Giants
2016. 10. 11. 2.30 Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers Tv: Sport2
Szabadnapos: Jacksonville Jaguars, Kansas City Chiefs, New Orleans Saints, Seattle Seahawks
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik