NFL: a Pats ászai a siker ellenére elégedetlenek; Edelman rozsdás

BUDAY ZOLTÁNBUDAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2016.01.17. 17:14
null
A Patriots legyőzte a Chiefset, de Tom Brady, a Pats irányítója ennek ellenére sem volt felhőtlenül boldog (Fotó: Reuters)
Julian Edelman és Rob Gronkowski. Ha ez a duó egészséges, akkor majdhogynem megállíthatatlan a New England-i támadógépezet – erről (amerikai idő szerint) szombat délután újra meggyőződést nyerhetett a foxborough-i közönség. Helyszíni tudósításunkból kiderül, mit vártak az elemzők a mérkőzés előtt, illetve mik voltak a reakciók, miután a címvédő Patriots 27–20-ra legyőzte a Kansas City Chiefset a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) konferencia-elődöntőjében.

Lévén, hogy a New England több kulcsjátékosát nélkülözve tulajdonképpen bebotladozott a rájátszásba nem igazán lehetett tudni mire lehetett számítani a Hazafiaktól. A helyszínen a Nemzeti Sport Online-nak több helyi újságíró is azt a véleményt fogalmazta meg, hogy nehéz megítélni a csapat játékerejét, és a sorozatos, frusztráló körülményekre akár egy nagyon magabiztos győzelemmel is válaszolhatnak.

Ezzel kapcsolatban a mérkőzés után Malcolm Butler, a hazaiak szélső védője beszélt. Butler azt mondta, a csapaton kívülálló emberek csak vereséghez vezethetik a gárdát, győzelemhez nem, így pedig nem érdemes foglalkozni velük.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

Az együttes tagjai azonban sikerre vezették a Patriotsot, viszont ahogy azt már megszokhattuk tőlük, a találkozó után senkit sem emeltek ki. Újságírói kérdésre válaszolva Devin McCourty, a védelem egyik sztárja ugyanakkor nagyon elismerő szavakkal illette társát, Patrick Chung söprögetőt, aki szinte egymaga hatástalanította a Kansas City legveszélyesebb támadó játékosát, a tight end Travis Kelce-t.

Kelce mellett természetesen az irányító Alex Smithre, valamint az ő kimozgásaira kellett leginkább figyelnie a New Englandnek. Erről Duron Harmon, a címvédő söprögetője beszélt a Nemzeti Sport Online-nak. A 28 éves játékos elmondta, nagyon készültek arra, hogy Smith ne tudjon igazán kimozogni a zsebből, meghosszabbítva ezzel a játékokat.

A dicséret mellett a kritikából is kijutott, hiszen sajtótájékoztatójukon Bill Belichick vezetőedző és Tom Brady irányító is kifejtette, nem játszottak annyira jól, amennyire szerettek volna. Mellettük Julian Edelman is elismerte, hogy kissé még rozsdás volt és olyan labdákat ejtett el, amiket meg kellett volna fognia. Edelmannek és a Patriotsnak nyolc napja van kijavítani a hibákat – a Pats január 24-én, sorozatban az ötödik konferenciadöntőjét játssza, vagy a Pittsburgh Steelers, vagy pedig a Denver Broncos ellen.

A New England Patrios–Kansas City Chiefs, valamint az Arizona Cardinals–Green Bay Packers összecsapásról ide kattintva olvashat bővebben!

Reakciók a Patriots–Chiefs mérkőzés után

NFL 2015, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2016. 1. 9–10.)
AFC
Cincinnati Bengals (3.)–Pittsburgh Steelers (6.) 16–18
Houston Texans (4.)–Kansas City Chiefs (5.) 0–30
NFC
Minnesota Vikings (3.)–Seattle Seahawks (6.) 9–10
Washington Redskins (4.)–Green Bay Packers (5.) 18–35
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2016. 1. 16–17.)
AFC
Denver Broncos (1.)–Pittsburgh Steelers (6.) vasárnap, 22.40
New England Patriots (2.)–Kansas City Chiefs (5.) 27–20
NFC
Carolina Panthers (1.)–Seattle Seahawks (6.) vasárnap, 19.05
Arizona Cardinals (2.)–Green Bay Packers (5.) 26–20 – h.u.
KONFERENCIADÖNTŐK (2016. 1. 24–25.)
AFC
Denver Broncos/New England Patriots (1./2.)–New England Patriots/Pittsburgh Steelers (2./6.) 21.05
NFC
Carolina Panthers/Arizona Cardinals (1./2.)–Arizona Cardinals/Seattle Seahawks (2./6.) 0.40
SUPER BOWL 50 (2016. 2. 8.)
Az AFC győztese (1./2./6.)–Az NFC győztese (1./2./6.)* 0.30
*Levi’s Stadium (San Clara, California)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik