NFL: az év embere volt, imádja Budapestet, FBI-ügynök lesz?!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 19:00
null
2013-ban Charles Tillman (jobbra) kapta a Walter Payton Év embere-díjat (Fotó: Action Images)
A korábbi NFL-sztár Charles Tillman a Chicago Tribune értesülése szerint arra készül, hogy beálljon az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodájába, vagy ahogy mindenki ismer: az FBI-hoz.

A 36 éves Tillman 2016 nyarán vonult vissza az amerikai futballtól, 13 éves karrierjéből 12 szezont a Chicago Bearsnél töltött, majd a 2015-ös idényben az ő játéka is segítette a Carolinát abban, hogy 15–1-es mérleget érjen el – igaz, egy súlyos sérülés miatt a rájátszásban és a Super Bowlban már nem tudott pályára lépni.

A korábbi cornerback pályafutása során 911 (khm...) szerelést mutatott be, 38 alkalommal szerezte meg az irányítók passzait, további 126-ot ütött el az elkapók elől, ami viszont a legnagyobb erénye volt, hogy akkor sem ismerte a feladást, ha az ellenfél egyik játékosához került a tojás: 44 alkalommal harcolt ki labdavesztést (fumble-t), ezzel hátvéd-generációjában magasan a legjobb mutatójával bírt, közel kétszer annyit jegyzett, mint a közvetlen riválisok.

Nemcsak a pályán, azon kívül is nagyszerűen teljesített, és érdemei elismeréseként 2013-ban megválasztották az év emberének az NFL-ben – ezt követően pedig exkluzív interjút is adott nekünk, amelyből többek között az is kiderült, hogy imádja Budapestet.

A Chicago Tribune úgy tudja, a korábbi kiváló védő most arra készül gőzerővel, hogy felvételt nyerjen az FBI-hoz – ezt a lapnak több forrás is megerősítette, köztük egy magas rangú bűnüldöző, aki viszont a nyilvánosság előtt nem beszélhet az ügyről.

Így köszöntötte néhány évvel ezelőtt a magyar szurkolókat



Az FBI iránymutatásai szerint a felvételizni kívánó egyéneknek be kell tölteniük a 23. életévüket a beiktatás idején, de 37 esztendősnél fiatalabbnak kell lenniük. Az előszeretettel jótékonykodó Tillman február 23-án tölti be a 37-et.

A Peanut becenévre hallgató korábbi sportoló a Bears történetének legbusásabb cornerback-szerződését kötötte anno 2007-ben (hat évre 40.55 millió dollárért írt alá), majd pályafutását követően egy évig a Fox NFL-felvezető műsorában szerepelt.


Tillman katonai családban nőtt fel, apja, Donald Tillman őrmester volt a hadseregben, és 11 különböző helyre járt az óvodától kezdve a 12. osztályig, majd a Louisiana-Lafayette egyetemen büntetőjogból diplomázott le.

Tillman nagyszerű megmozdulásai – volt olyan meccs, amelyen négy kierőszakolt labdavesztés fűződött a nevéhez!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik