Az Eagles a listánk élén, de San Franciscóban koppanhat

Vágólapra másolva!
2014.09.25. 17:58
null
A Philadelphia minden egysége kiválóan játszott a Washington ellen – Malcolm Jenkins labdát szerzett (Fotók: Reuters)
Három forduló után három veretlen csapat van az NFL-ben, közülük szubjektív erősorrendünkben a Philadelphia a legerősebb, megelőzve a Cincinnatit. Az Eagles vasárnap a San Francisco vendégeként lép pályára, s nagy kérdés: megerősíti a helyét a power ranking élén, vagy a Seattle és a Denver sorsára jutva zuhanópályára áll?

 

1. (az előző héten: 2.) Philadelphia Eagles (3–0)
Harmadik meccsét is megnyerte a Philadelphia, ez mutatja, hogy milyen erős a csapat. Nem is emelnénk ki senkit a Washington elleni rangadóról, hiszen egyszerűen tökéletes csapatmunka volt, mindenki maximálisan kivette a részét a diadalból! Vasárnap irány San Francisco, az Eagles eddigi talán legnehezebb mérkőzése következik.

2. (3.) Cincinnati Bengals (3–0)
Hétről hétre tartja meggyőző formáját a Bengals, amely az idén is az AFC egyik nagyágyúja. A védelem roppant erős, Andy Dalton meg épp csak annyit ad hozzá a sikerekhez, amennyit kell, de nagyon jól működik a gépezet. Most pihenő következik, az ötödik héten a Patriots ellen azonban kiderül, hogy valójában mennyire jó is a Cincinnati.

3. (6.) Seattle Seahawks (2–1)
Továbbra is elképesztően erős a Seahawks. Pete Carrollék az előző heti botlást követően a Super Bowl visszavágóján a Denvert múlták felül. Az látszik, hogy a támadósorban van a legnagyobb rés, hiába jó Russell Wilson, ő is tud hibázni. A védelem segítségével viszont biztosan rájátszásba jut idén is a Seattle, ez nem kérdés. Jöhet egy hét szünet, utána a túra a fővárosba.

4. (5.) San Diego Chargers (2–1)
A játékát elnézve könnyen lehet, hogy Mike McCoy csapata az AFC egyik nagy esélyesévé válik. Ehhez persze kelleni fog, hogy a további sérülések elkerüljék a társaságot, miután lassan egészséges futó sem lesz a keretben. A Jacksonville-t ennek ellenére kötelező legyőzni.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

5. (1.) Denver Broncos (2–1)

Elszenvedte első vereségét a Broncos, rosszat azonban mégsem lehet elmondani John Fox fiairól. Az látszik, hogy az offense hatékonyság terén meg sem közelíti a tavalyit, a védelem viszont sokkal jobbnak tűnik. A negyedik héten pihen a Denver, majd a hibátlan Cardinals ellen szerezheti meg idei harmadik győzelmét.

6. (8.) Arizona Cardinals (3–0)
Ki gondolta volna, hogy három hét után hibátlan mérleggel vezetni fogja csoportját az Arizona? Mi biztos nem! Bruce Arians elképesztően jó keretet rakott össze, amit jól mutat, hogy még a 49erst is verni tudta a Cardinals. Az újonc John Brown személyében igazi gyémántra bukkant Arians. Mi lesz itt, ha Carson Palmer visszatér? Most mindenesetre pihenőre vonul a Cards, aztán megy Denverbe.

7. (4.) Carolina Panthers (2–1)
Eddig tartott a Panthers veretlensége, a Pittsburghtől kikapott Ron Rivera csapata. Az vigasztalhatja a szurkolókat, hogy ennyire gyengén, ilyen sok hibával nem valószínű, hogy még egyszer játszana a társaság... Ezúttal semmi sem jött össze, a passzsiettető Greg Hardy hiánya fel is tűnt. Futójáték nélkül nehéz lesz, DeAngelo Williams visszatérésén sok múlhat a jövőben. Baltimore-ban javíthat a Carolina.

8. (12.) Detroit Lions (2–1)
Detroitban valami megindulni látszik, bár talán még korai kijelenteni, hogy jó úton van a csapat. Annak ellenére, hogy Matt Stafford visszaesett az első heti brillírozása után, a támadókban benne van a villanás, a védőegység feljavulása pedig megkérdőjelezhetetlen. Azonban a győzelem nem lehet felhőtlen, miután a középső linebacker Stephen Tulloch egy sack ünneplése közben súlyos sérülést szenvedett, így a szezonban már nem léphet pályára. Nagy érvágás lehet a kiválása.

9. (10.) New England Patriots (2–1)
A New Englandnek minden évben van néhány kínkeservesen kiszenvedett győzelme, ebben a szezonban a Raiders elleni volt az egyik. Úgy látszik, a védelmet sikerült összekapni, de a Tom Brady vezette offense akadozik. Hétfőn irány Kansas City, ahol egy lesajnált defense ellen bizonyíthatja Brady, hogy korai még leírni a támadóegységet.

Alshon Jeffery sérülten is remekelt a Jets ellen
Alshon Jeffery sérülten is remekelt a Jets ellen

10. (13.) Chicago Bears (2–1)
A Bears hozta a kötelezőt és 27–19-re legyőzte a Jets-et a hétfő esti rangadón. Meglepő, hogy nem a mindenki által várt offense hengerel eddig, hanem a védelem villog. Labdákat szerez, ráadásul még pontokat is feltesz a táblára. Látszik, hogy a Brandon Marshall, Alshon Jeffery duó egyik tagja sem egészséges, de addig is a tight end Martellus Bennett hozza a kulcs elkapásokat. A Chicago vasárnap a Green Bayt fogadja, ha Marc Trestmannek a csoportgyőzelemre fáj a foga, hozni kell a mérkőzést.

11. (7.) Green Bay Packers (1–2)
Bajban lehet a Packers, miután a támadógépezet nem működik jól. A futójáték nem létező fogalom, az elkapók Jordy Nelsonon kívül eddig nem tudnak elszakadni a védőktől. Hiába Aaron Rodgers zsenialitása, megfelelő segítség nélkül csodát ő sem tehet. A védelem viszont biztató, vasárnap egy erős detroiti támadóegységet radírozott le a pályáról. Vasárnap irány a Soldier Field, ahol ismét csoportrangadó vár a „sajtfejűekre".

12. (9.) Buffalo Bills (2–1)
A harmadik hétig volt veretlen a Buffalo, a San Diego ellen azonban esélye sem volt. A védelemre továbbra sem lehet panasz, de az E.J. Manuel vezette támadószekció hibái kezdenek kijönni. Ebben leginkább maga Manuel a ludas, miután pontatlansága, hibái, rossz döntései megbosszulják magukat. A negyedik játékhéten Houstonba látogat a Bills, a mérkőzés kétesélyes.

13. (15.) Atlanta Falcons (2–1)
Úgy látszik, hogy a tavalyi rettenetes év csak kisiklás volt a Falconsnál. Mike Smith együttese megmutatta, idén ismét a rájátszásra hajt, miután gond nélkül, 56–14-re átgyalogoltak a Buccaneersen. Matt Ryanéknek azért nem lesz mindig ilyen könnyű dolguk, de vasárnap Minnesotában egy nem túl erős Vikingsszal kell szembenézniük. A győzelem – mondhatni – kötelező!

14. (17.) Indianapolis Colts (1–2)
Megerőltetés nélkül nyert az Indianapolis a Jacksonville ellen. Messzemenő következtetést nem lehet leszűrni a sikerből, de azért Andrew Luck 370 passzolt yardja és négy TD-passza magáért beszél. Önbizalom növelőnek jó volt az összecsapás, ezek után irány Tennessee, ahol szintén simán nyernie kellene a Coltsnak.

15. (12.) San Francisco 49ers (1–2)
Sötét felhők gyülekeznek San Francisco fölött, a csapatnak nagyon nem megy a játék. Colin Kaepernick többet hibázik a kelleténél, a fő probléma mégis a védelem hátsó szekciójában keresendő. Passz ellen nagyon gyenge Jim Harbaugh csapata, amit még Drew Stanton is kegyetlenül kihasznált. A következő összecsapás az eddig remeklő Eagles ellen jön, ha nem nyer a 49ers, nagy bajban találhatja magát.

16. (18.) New Orleans Saints (1–2)
Megszerezte első győzelmét a Saints, amely az első két fordulóban meglepetésre még bukdácsolt. A védelem végre összeszedte magát, talán ez lehet a kulcsa a jövőbeli sikeres szereplésnek. A héten irány Dallas, Tony Romóék ellen nagy szükség lesz az egység jó formájára, Drew Brees pedig várhatóan megtalálja majd a rést a sérültekkel teli dallasi védelmen.

17. (19.) Dallas Cowboys (2–1)
Majdnem beleszaladt a késbe a Dallas, miután St. Louisban 21 pontos hátrányban is volt már, végül azonban sikerült hozni a kötelező sikert. A gondok azonban sűrűsödnek a Cowboys háza táján, a linebackersor tele van sérültekkel, a cornerback Morris Claiborne pedig egyszerűen csak elsétált a dallasi edzőközpontból, miután megtudta, hogy elégedetlenek vele, és már nem a kezdőcsapat tagja. Dallasban tehát zajlik az élet, csak sajnos rossz értelemben...

18. (20.) Baltimore Ravens (2–1)
A támadóoldalon látszik, hogy ha megy a futójáték, a passzoknál is sokkal meggyőzőbb a Ravens gépezete, a veterán Steve Smith pedig lassan már az elképesztő kategóriába sorolható. Nagy érvágást okozhat a tight end Dennis Pitta kiesése, aki ismét csípősérülést szenvedett el, így a szezon további részét ki kell hagynia. A védelemben gondok vannak a passz ellen, a hátsó alakzat túlságosan is kétarcú. A Hollók a negyedik mérkőzésükön a Carolinával találkoznak.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

19. (21.) Pittsburgh Steelers (2–1)
Ahogy azt az előző héten is említettük, a Steelers támadóegységének kell hoznia a Panthers elleni rangadót. Nos, ez sikerült is, habár a védelem is hengerelt! 264 futott yardjuknak köszönhetően uralták a mérkőzést, Ben Roethlisbergernek elég volt minimális pluszt hozzátennie. Ezt meg is tette, kedvenc célpontja Antonio Brown segítségével, aki két TD-t kapott el. Azonban aggodalomra adhat okot, hogy az tehetséges újonc linebacker, Ryan Shazier térdsérülést szenvedett, így várhatóan heteket kell kihagynia, mellette a passzsiettető Jarvis Jones is olyan súlyos sérülést szedett össze, hogy műteni kell.

20. (14.) Miami Dolphins (1–2)
Nagyon sok a gond a Delfineknél. Ryan Tannehill nem tudja hozni azt, amiért néhány éve még első körben draftolták, s ebben az elkapói sem segítik, miután túl sok labdát ejtenek el. A védelem sem jó, de még így is rájuk lehet a legkevesebb panasz. Az edzői stáb nem tud megújulni, a játékhívás gyenge, a vezetőedző Joe Philbin sem tudja felrázni a társaságot. Lassan az ő ideje is lejár a csapatnál...

21. (16.) Houston Texans (2–1)
Már a Houston sem veretlen, 30–17-re kikapott a Giantstől. Kár a zakóért, nyerhető lett volna a mérkőzés, de a gyenge futás elleni védekezés megbosszulta magát. Hiányzik az újonc Jadeveon Clowney, ez biztos, a futás ellen dobna az egységen, ahogy a passz ellen is, de valljuk be, a Houston idén még nem is tartozik az esélyes csapatok közé. A negyedik héten a Buffalo lesz az ellenfél. Nehéz lesz a Bills védelmén lyukat ütni, de nem lehetetlen, ezt a Chargers megmutatta.

22. (22.) New York Jets (1–2)
Ismét egy betli a Jetsnél... Fájó vereség ez, mert egyáltalán nem volt rossz Rex Ryan csapata, de megint az egyéni (és bírói...) hibák határozták meg a mérkőzés alakulását. Korán 14 pontos hátrányba kerültek, így végig az eredmény után kellett futniuk, ennek ellenére a játék képe alapján simán pariban volt a Chicagóval a Jets. Nehéz hetek következnek, Geno Smithék először is Detroitba látogatnak.

23. (28.) Kansas City Chiefs (1–2)
A Chiefs megszerezte idei első győzelmét, méghozzá Jamaal Charles nélkül. Helyettese, a fiatal Knile Davis 132 futott yardig és egy touchdownig jutott, így kijelenthetjük, hogy megfelelően sikerült Charles pótlása. Alex Smith nem játszott kiemelkedően, de három touchdownpasszt is kiosztott, amire nem volt válasza a Miaminak. Következhet a Patriots. Nehéz összecsapás várható, és habár nem a Chiefs az esélyes, Andy Reidék meglephetik a New Englandet.

24. (23.) Minnesota Vikings (1–2)
A hírek szerint az irányító Matt Cassel bokájában több csont is eltörött, így a Vikingek új kezdője az újonc elsőkörös quarterback, Teddy Bridgewater lesz a folytatásban. Az elvárás nagy vele szemben, de Cassel szintjét várhatóan hozni fogja a fiatal tehetség – szerintünk még többet is! Nehéz lesz neki, Adrian Peterson kiválásával szinte megszűnt a futójáték, pedig a Falcons ellen nagy szükség lenne rá...

Mire megy a Minnesota Teddy Bridgewaterrel?
Mire megy a Minnesota Teddy Bridgewaterrel?

25. (24.) St. Louis Rams (1–2)
Kár a sok hibáért és a második félidei leeresztéséért a Ramsnek, mert a Cowboys elleni mérkőzés simán nyerhető lett volna. Lassan St. Louisban is elérkezik az az időszak, amikor az edzői stábot kell elővenni a vereségekért. Hiába a sok sérülés, ez a keret többre hivatott, Jeff Fisher mégsem tudja átlendíteni a holtponton. A pihenőhét a legjobbkor jön, fel kell szívnia magát a csapatnak!

26. (25.) Washington Redskins (1–2)
Szokásos, őrült NFC East-rangadót játszott egymással a Washington és a Philadelphia. Robert Griffin III kezdhet aggódni, miután a cseréje, Kirk Cousins 427 yarddal és három touchdownpasszal vétette észre magát, habár még ez is kevésnek bizonyult a sikerhez. Csütörtök este jöhet a Giants, amely ellen minden esélyük meglesz a fővárosiaknak arra, hogy megszerezzék második győzelmüket.

27. (26.) Cleveland Browns (1–2)
A Browns az előző játékhéten egy utolsó másodperces mezőnygóllal nyert, ezúttal pont azzal kapott ki. Nincs ok a szomorkodásra, egyértelműen jobb az együttes annál, mint amit ilyen elkapósortól vártunk. Brian Hoyer megbízható, nem hibázik sokat, a Clevelandben pedig benne van, hogy a jövőben bárkit meglepjen. A negyedik fordulóban pihenő következik.

28. (31.) New York Giants (1–2)
A folyamatos kínlódás után végre nyerni tudott a Giants. A futó Rashad Jennings 176 yardot szorgoskodott össze, ha pedig a futás megy, a passzjátéknak is megnyílik az út. Eli Manning ki is használta a lehetőséget, két TD-passzal járult hozzá a 30–17-es végeredményhez. A védelem mellett sem mehetünk el szó nélkül, miután Ryan Fitzpatrick három labdáját is lehalászták a levegőből. Csütörtök este Washingtonba látogat a Giants, parázs hangulatú csata várható – az eddigi csütörtök esti vendégek legalább 20 ponttal kikoptak, ezt a sorozatot megtörné a Giants.

29. (27.) Tennessee Titans (1–2)
Jól kezdett a Titans, de mostanra kezdi megmutatni valódi arcát. Gondok a támadóknál, gondok a védőknél, ez hozza magával azt, hogy sokan már az edzői stábban keresik a hibát. Jake Lockernek idén bizonyítania kéne, hogy ő a franchise jövőbeli irányítója, ehelyett a teljesítménye hétről hétre romlik. Az óra ketyeg... Vasárnap irány Indianapolis, ahol sok jóra szintén nem számíthat a Tennessee.

30. (29.) Tampa Bay Buccaneers (0–3)
A siralmas szezonkezdet után mondhatnánk, hogy 1/1 esélyes a Buccaneers, Mike Glennon játékát látva mi azért biztosak vagyunk abban, hogy pár győzelmet összeszed majd a gárda. Ha sorolni szeretnénk a problémákat, az reggelig tartana, így csak annyit mondanánk: minden csapatrészben nagy gondok vannak! Vasárnap irány Pittsburgh, ahol a papírforma ismét vereséget vetít előre...

31. (30.) Jacksonville Jaguars (0–3)
Hatalmas pofonba szaladt bele otthon a Jaguars, mégis van ok a bizakodásra, miután a drafton 1/3-as cetlivel megszerzett újonc irányító, Blake Bortles végre bemutatkozhatott. Sok hibával játszott, de egyértelmű fejlődés Chad Hennehez képest. A San Diego ellen nem lesz könnyű neki, de ebben az évben a lényeg a tapasztalatszerzés és a folyamatos fejlődés.

32. (32.) Oakland Raiders (0–3)
Továbbra is nyeretlen az Oakland. Szerencsétlen helyzet, hogy pont az egyik legerősebbnek vélt Patriots ellen volt a legjobb a csapat, ráadásul – ha a bírók nem nyúlnak bele – még a hosszabbítás is meglehetett volna a Raidersnek. A fordulóban a Miamival játszik Londonban az Oakland, ha az elmúlt heti teljesítményeket nézzük, meglepetést is okozhat.

STATISZTIKÁK
A 3. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Kirk Cousins (Washington)
–Philadelphia
427
A legtöbb futott yard: Rashad Jennings (NY Giants)
–Houston 176
A legtöbb elkapott yard: Julio Jones (Atlanta)
–Tampa Bay
161
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 978 Nick Foles (Philadelphia)
A legtöbb futott yard: 385 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 365
Julio Jones (Atlanta)
A legtöbb szerelés: 35 Jelani Jenkins (Miami), Bobby Wagner (Seattle), Paul Worrilow (Atlanta)
A legtöbb sack: 4 Ryan Kerrigan (Washington), Willie Young (Chicago)
A legtöbb interception: 3
Kyle Fuller (Chicago)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
2014.09.19 2.25 Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers 56–14
2014.09.21 19.00 Buffalo Bills–San Diego Chargers 10–22
2014.09.21 19.00 Cincinnati Bengals–Tennessee Titans 33–7
2014.09.21 19.00 Cleveland Browns–Baltimore Ravens 21–23
2014.09.21 19.00 Detroit Lions–Green Bay Packers 19–7
2014.09.21 19.00 St. Louis Rams–Dallas Cowboys 31–34
2014.09.21 19.00 New England Patriots–Oakland Raiders 16–9
2014.09.21 19.00 New Orleans Saints–Minnesota Vikings 20–9
2014.09.21 19.00 New York Giants–Houston Texans 30–17
2014.09.21 19.00 Philadelphia Eagles–Washington Redskins 37–34
2014.09.21 19.00 Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts 17–44
2014.09.21 22.05 Arizona Cardinals–San Francisco 49ers 23–14
2014.09.21 22.25 Miami Dolphins–Kansas City Chiefs 15–34
2014.09.21 22.25 Seattle Seahawks–Denver Broncos 26–20 – h.u.
2014.09.22 2.30 Carolina Panthers–Pittsburgh Steelers 19–37
2014.09.23 2.30 New York Jets–Chicago Bears 19–27
4. FORDULÓ
2014.09.26 2.25 Washington Redskins–New York Giants (Sport2)
2014.09.28 19.00 Chicago Bears–Green Bay Packers
2014.09.28 19.00 Indianapolis Colts–Tennessee Titans
2014.09.28 19.00 Oakland Raiders–Miami Dolphins – Londonban (C8, 20.00-tól)
2014.09.28 19.00 Minnesota Vikings–Atlanta Falcons
2014.09.28 19.00 New York Jets–Detroit Lions
2014.09.28 19.00 Pittsburgh Steelers–Tampa Bay Buccaneers
2014.09.28 19.00 Baltimore Ravens–Carolina Panthers
2014.09.28 19.00 Houston Texans–Buffalo Bills
2014.09.28 22.05 San Diego Chargers–Jacksonville Jaguars
2014.09.28 22.25 San Francisco 49ers–Philadelphia Eagles (Sport2)
2014.09.29 2.30 Dallas Cowboys–New Orleans Saints
2014.09.30 2.30 Kansas City Chiefs–New England Patriots (Sport2)
Szabadnapos. Arizona Cardinals, Cincinnati Bengals, Cleveland Browns, Denver Broncos, Seattle Seahawks, St. Louis Rams

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik