A „lengyel rangadót” megnyerő New Englandben a tulaj is beég

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.24. 20:03
2014-ben is hétről hétre jelentkezik a Red Zone! Sorozatunkban a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) fordulóinak legérdekesebb eseményeiből szemezgetünk. Tartsanak velünk, 20 pontból álló összeállításunkból olyan részleteket is megtudhat, amelyeket eddig nem ismert!

20 YARD – ÜNNEPELNI TUDNI KELL(ENE) – A DETROIT ÁSZA BELESÉRÜLT
Olykor ünnepelni sem lehet kellő óvatossággal – Stephen Tulloch, a Detroit linebackere előbb sackelte Aaron Rodgerst, majd az ennek örömére tett mozdulatsor közben (amelynél az irányítót parodizálta amúgy...) úgy megrándult a térde, hogy a meccsen nem térhetett vissza a pályára, nem sokkal később civilben sétált idegesen fel-alá, mint később kiderült, elszakadt elülső keresztszalagja, így ebben a szezonban már nem játszhat (az esetet megtekintheti a lenti C’mon man! című videóban!). Pittsburghben Joey Porter, a védelem egyik edzője (egyébként helyi linebacker-legenda) ünnepelt a vele közel sem egy súlycsoportba tartozó Cameron Heywarddal, és ő húzta a rövidebbet. Ide tartozó vicces tweet a Washington sérülékeny irányítójáról: „RG3 mindkét válla kiment, amikor az oldalvonalnál jelezte csapata TD-jét!”



Emlékeznek még Bill Gramaticára?



19 YARD – NEM KÍMÉLTÉK A SÉRÜLÉSEK A PITTSBURGHÖT, MÉG JAMES HARRISONT IS REAKTIVÁLTÁK
A Pittsburgh Steelers kifejezetten biztató játékkal legyőzte idegenben a Carolina Pantherst, a sikert azonban alaposan megszenvedték az acélvárosiak, hiszen Ryan Shazier (belső oldalszalag-húzódás), Jarvis Jones (csuklóműtétre szorul, a 12. hét körül térhet vissza) és Ike Taylor (törött kar) is megsérült. Az esetek miatt a nem sokkal korábban visszavonult James Harrison mégis visszatért a csapathoz. Az együttessel két Super Bowlt nyerő – a másodikon 100 yardos visszahordott TD-t szerző – védő egy évre írt alá. Bővebben a sérülésekről ide kattintva olvashatnak!

18 YARD – HOL A HATÁR AZ ÜNNEPLÉSBEN? HARTLINE AZT HITTE, NEM LÉPI ÁT. DE, ÁTLÉPTE
„Tanulni fogok belőle, súlyos hibát követtem el. Remélem, a csapattársaim megbocsátanak. Az edzőt hagyják békén, ez nem az ő felelőssége. Nem hittem, hogy ebből baj lehet, tévedtem" – mondta Brian Hartline, a Miami elkapója, aki egy golfozó mozdulatát utánozva ünnepelte a Kansas City elleni TD-jét. Mivel a csapattársai végignézték, csoportos ünneplésnek minősült, és 15 yard büntetés következett. Jogos a kérdés: ha ezért is 15 yard jár, minek fogják vissza magukat, akik szeretik a vadabb ünneplést?...



17 YARD – FURCSA VOLT A BILLS JÓ KEZDÉSE, DE A CHARGERS ELLEN MÁR ÚJRA A RÉGI VOLT A BUFFALO
Bár a Buffalo két győzelemmel kezdte a szezont, sejthető volt, hogy nem lesz a liga egyik nagyágyúja. A Bills az elmúlt 14 évadban négyszer kezdte kettő vagy több (2008-ban négy!) győzelemmel a szezont, s egyik évben sem zárt pozitív mérleggel (2008-ban 7–9-cel). 2011-ben 3–0-val indult akkor 6–10-zel fejezte be az alapszakaszt. Most a San Diego ellen hazai pályán el is szenvedte első vereségét, s szinte borítékolható, hogy – hiába a jó rajt – zsinórban tizedszer zárja negatív mérleggel a szezont.

ÚJONC TÁMADÓK TELJESÍTMÉNYEI
Futókyard
1. Terrance West (Cleveland)204
2. Isaiah Crowell (Cleveland)141
3. Jeremy Hill (Cincinnati)132
4. Alfred Blue (Houston)118
5. Lorenzo Taliaferro (Baltimore)91
Elkapókyard
1. Kelvin Benjamin (Carolina)253
2. Allen Hurns (Jacksonville)186
3. Brandin Cooks (New Orleans)168
4. Sammy Watkins (Buffalo)167
5. Allen Robinson (Jackonville)154

16 YARD –CLEVELANDI FUTÓK, JACKSONVILLE-I ELKAPÓK: ELŐRE!
Újoncfigyelőnk első részében az irányítókkal egyelőre nem foglalkozunk, mivel Teddy Bridgewater és Blake Bortles még csak most került be a csapatba, így egyelőre csak az oaklandi Derek Carrnak van értékelhető próbálkozása. A sackeket egyelőre senki nem termeli üzemi mennyiségben, így most csak a futókat és az elkapókat néztük meg a szerzett yardokat tekintve. Mindkét kategóriában van egy duplázó csapat, a futósorát felfrissítő Cleveland és az elkapósorát megfiatalító Jacksonville is két játékost ad a top 5-be.

15 YARD – TED GINN JR., A CARDINALS KIMÉRT „GASZTRO-ELLENŐRE"
Ted Ginn Jr., az Arizona elkapója olyan volt korábbi csapata, a San Francisco ellen, mint egy kimért gasztro-ellenőr: mindenbe belekóstolt kicsit, de egyik fogást sem vitte túlzásba. Volt egy 10 yardos passza, egy 4 yardos futása, egy 8 yardos elkapása és egy 8 yardos puntvisszahordása. És a végén még győzelemnek is örülhetett.

14 YARD – HÚSZ ÉVE NEM LÁTOTT PITTSBURGHI FUTÁS, MEGLESZ A STEELERS PLAYOFFJA
A Pittsburgh ötödször kezdett három meccsből két győzelemmel azóta, hogy Ben Roethlisberger az irányítója. Az első négy alkalommal a playoffba jutott a csapat, sőt, kétszer meg is nyerte a Super Bowlt. Le'Veon Bell 81 yardos futása volt a leghosszabb az idén az NFL-ben, s 20 év óta az első, 80 yardnál hosszabb futás, amely nem lett TD.

13 YARD – PÁRDUCOK? INKÁBB KISCICÁK! A CAROLINA-TULAJ ARCA MINDENT ELMOND
Nyolcmeccses hazai győzelmi sorozata szakadt meg a Panthersnek, miután a Steelerstől otthon csúnyán kikapott (19–37). Videónkon Jerry Richardson, a Carolina tulajdonosának arckifejezése sokat elmond csapata produkciójáról, ITT pedig egy a sok ok közül, amiért „szegény" Richardson ily csalódott képet vágott a mérkőzés alatt.



12 YARD – DESEAN JACKSON A PHILLY KORÁBBI LEGENDÁJÁT IDÉZTE ELLENFÉLKÉNT, DE Ő IS KIKAPOTT
Cris Carter, az ESPN szakértőjeként dolgozó Hall of Fame-elkapó 1990-ben a Minnesota játékosaként tért vissza korábbi csapata, a Philadelphia pályájára, és egy 42, majd egy 78 yardos TD-elkapással keserítette meg korábbi rajongói napját. DeSean Jackson most a Washington mezében hasonlóra törekedett, volt is egy 81 yardos TD-elkapása. A Philly, akárcsak akkor, most is túltette magát exe remeklésén, és nyert. Ez volt a Redskins és az Eagles 158. egymás elleni meccse, s az első, amelyen mindkét csapat irányítója (Kirk Cousins, illetve Nick Foles) 3 TD-passzt adott.

11 YARD – A KANSAS CITY CHIEFS GONDOSKODOTT A MINŐSÉGI SZÓRAKOZTATÁSRÓL
Nem kell sokat hozzáfűzni: Benny Hill muzsikáját maximális hangerőre és induljon a felvétel!


10 YARD – LUCK OLYAT TETT A COLTSBAN, AMIT MANNING SOHA; MANNING PEDIG EZÚTTAL SEM TUDTA TEBOW-T IDÉZNI
Andrew Luck vezérletével a Colts a szünetben már 30–0-ra vezetett a Jacksonville Jaguars ellen. Korábban Peyton Manninggel ez – azaz, hogy minimum 30–0 legyen az állás félidőben – egyszer sem sikerült az Indianapolisnak. Eközben Manning 0–3-ra rontotta mutatóját a Denver QB-jaként a hosszabbításokban. Elődje, Tim Tebow irányításával a Broncos 4–0-s mérleget mutatott a ráadásokat nézve 2011-ben.

9 YARD – TE KITÉPNI BEAST MODE HAJA? BEAST MODE NYERNI MECCSET!
Marshawn Lynch, alias Beast Mode – Andre Ellington után (Ellington esete itt!) – szintén megtapasztalhatta, milyen az, ha gondosan ápolt fürtjeit megritkítják egy NFL-meccsen. A Seahawks futója csöndben elkönyvelte magában az esetet (a tettes amúgy T. J. Ward volt), s bosszúja igen nemes volt. A Denver elleni mérkőzés hosszabbításában pályafutása első ráadásban szerzett TD-ját szerezte, ezzel pedig győzelemhez juttatta a Seattle-t.




8 YARD – ELI MANNING: 36 000, RIVERS: 33 000
A hétvégén két irányító is újabb ezres mérföldkövet lépett át, EliManning 36 019, PhilipRivers 33 147-nél jár jelenleg. Érdekesség, hogy a Chargers 2004-ben Manninget draftolta, de ő nem akart San Diegóban játszani, így (többek között) Philip Rivers érkezett cserébe érte a Giantstől. Bár a yardokat tekintve nagynak tűnik Manning előnye, jegyezzük meg, hogy ő már az első idényében is játszott 9 meccsen, azóta pedig végig kezdő, míg Rivers első két éve gyakorlatilag csak a tanulás jegyében telt (összesen 30 passzkísérlete volt). Eli Manning a mérföldkő mellett első szezonbeli sikerének is örülhet, továbbá annak, hogy nyolc meccs óta először nem adta el a labdát.
Egy másik 30 000-es játékos, a határt egy héttel korábban elérő TonyRomo pedig annak, hogy 21 pontos hátrányból vezette sikerre a Dallas a St. Louis ellen, ez pedig holtversenyben a legnagyobb hátrány, amelyből egy Cowboys-irányító meccset nyert.

7 YARD – BREEST NAGYON FELBOSSZANTOTTA MUNNERLYN IPPONJA
Captain Munnerlyn, a VIkings védője nem hétköznapi módon küldte padlóra Drew Breest, a Saints irányítóját. Utóbbinak ez olyannyira nem tetszett, hogy azonnal nekirontott ellenfelének. Mondjuk nem Munnerlynnek, de kicsire nem adunk.


6 YARD – ELŐNYBEN MARADTAK A SUPER BOWL-GYŐZTESEK
Hatodik alkalommal fordult elő, hogy a Super Bowlt követő szezonban összecsap a két nagydöntős – az 1997-es Green Bay Packers–New England Patriots meccs óta először –, a Seattle hosszabbításos sikerével pedig pedig maradtak előnyben a győztesek, 4–2-re módosult az állás.

5 YARD – FŐSZEREPBEN A BROWNS-IRÁNYÍTÓK: EZ NEM JÖTT ÖSSZE JOHNNY, KÖZEL VOLTÁL BRIAN...
A Browns megpróbálta bevonni a játékba az első körben kiválasztott Johnny Manzielt is a Ravens elleni csoportmeccsen, egy cseles játék során pedig teljesen üresen maradva nagy területet szerzett elkapása után. Apró probléma, hogy míg az NCAA-ben tökéletesen sikeredett egy ilyen játék a pálya szélén megbújó elkapóval, addig az NFL-ben az előírások szerint legalább 5 yardra kell helyezkedni az oldalvonaltól, továbbá a testhelyzet (kifordulva, háttal a játéknak) sem volt megfelelő, így pedig hiába a szép játék. Brian Hoyer irányító egyébként biztatóan kezdte az idényt, de egy másik passzát is visszafújták, miután cirka 5 yarddal a kiindulási helyzet elől engedte el a labdát...





4 YARD –
A NEW ENGLAND NYERTE A LENGYEL RANGADÓT: A HÁROM KOWSKI MESÉJE A PATS–RAIDERS MECCSEN
New Englandben a Patriots–Raiders (9–16) mérkőzésen az összes pontot olyan játékos szerezte, akinek vezetékneve „kowskira" végződik. A lengyel neveknél az „ow" olyan, mint nálunk az i-képzős helyhatározó (pl.: Debreceni), míg a „ski" végződés valakinek a fiára utal (mint mondjuk az izlandiaknál a „son"). Csak a rend kedvéért: Rob Gronkowski, Stephen Gostkowski és Sebastian Janikowski volt eredményes a találkozón. A Raiders meg sorozatban 15-ödször kapott ki a keleti időzónában, zsinórban 9-edszer szenvedett vereséget az NFL-ben, és egymás utáni négy Pats elleni találkozóját bukta el. A Hazafiak „cserébe" a 31. hazai meccsüket nyerték meg AFC-csapatok ellen.

Csak „owski” szerzett pontot a Patriots–Raiders meccsen
Csak „owski” szerzett pontot a Patriots–Raiders meccsen



3 YARD – A MÚLT AZ EAGLES MELLETT SZÓL: EBBEN A SZEZONBAN A SUPER BOWL IS MEGLEHET
Az Eagles 2004 óta először kezdte 3–0-s mérleggel a szezont. Akkor az alapszakaszban 13–3-as mutatóval zárt, s az idény végén a Super Bowlba jutott. A Philly az első együttes az NFL-ben, amely úgy nyerte meg első három összecsapását egy szezonban, hogy mindegyiken legalább tízpontos hátrányban volt. Chip Kelly érti a dolgát?

2 YARD – NEW ENGLANDI MÓDI: A SZTÁRIRÁNYÍTÓNAK ÉS A TULAJNAK SEM JÁR A PACSI
Az előző szezonban számos mém született arról, ahogy Tom Brady több alkalommal is hiába próbál meg pacsizni a társakkal. Ezúttal a tulajdonos Robert Kraft próbált meg belecsapni Mark Wahlberg tenyerébe Gronkowski TD-je után, a kiváló színész azonban csak jóval később vette észre a kísérletet. A 150. alapszakasz-győzelmét arató Brady (vagy a Facebook-oldalát kezelő csoport valamelyik tagja) persze lecsapott a poénra.

Brady: Nem volt szép, Mark! Kraft úr, tudom, hogy érez.
Brady: Nem volt szép, Mark! Kraft úr, tudom, hogy érez.

TOM BRADY SIKERTELEN ÖTÖSEI




1 YARD – SZEREPCSERE CINCINNATIBAN, A VÉGEREDMÉNY TOUCHDOWN
A forduló egyik legszebb játéka a Cincinnatié volt a Tennessee ellen. A TD-t Andy Dalton irányító és Mohamed Sanu elkapó kombinációja hozta, de nem úgy... Sanu passzolt Daltonnak, aki remek elkapása után a játék oroszlánrészét vállalta magára, 18 yardot futott a célterületig. Sanunak ez volt a negyedik passzkísérlete az NFL-ben, mind a négy célba ért, kettő TD lett. Daltonnak ez volt az első elkapása.



TD – BÁTOR JÓSKA
Az előző héten merész tippjeink csak félig jöttek be, az bejött, hogy Tom Bradya gyengécske Oakland védelme ellen sem jut 250 passzolt yardig (234-gyel zárt), a Patriots irányítóját ez viszont aligha zavarja, miután csapata végül így is nyert. Az előző idény 1/1-eseként végző Houston Texans New York-i sikere viszont nagyon mellé ment, Eli Manningék szezonbeli első jó játékukkal meg is nyerték a meccset.

Erre a hétre az eddig hibátlan Philadelphia első vereségét jósoljuk, az első három fordulóban kétszer is alulmaradó 49ers megszakítja az Eagles jó sorozatát. Ami a játékosokat illeti, Drew Brees és TonyRomo összesen legalább 7 TD-passzal zárja a vasárnap esti rangadót.


STATISZTIKÁK
A 3. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Kirk Cousins (Washington)
–Philadelphia
427
A legtöbb futott yard:Rashad Jennings (NY Giants)
–Houston176
A legtöbb elkapott yard:Julio Jones (Atlanta)
–Tampa Bay
161
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard:978Nick Foles (Philadelphia)
A legtöbb futott yard:385DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard:365
Julio Jones (Atlanta)
A legtöbb szerelés:35Jelani Jenkins (Miami), Bobby Wagner (Seattle), Paul Worrilow (Atlanta)
A legtöbb sack:4Ryan Kerrigan (Washington), Willie Young (Chicago)
A legtöbb interception:3
Kyle Fuller (Chicago)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
2014.09.192.25Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers56–14
2014.09.2119.00Buffalo Bills–San Diego Chargers10–22
2014.09.2119.00Cincinnati Bengals–Tennessee Titans33–7
2014.09.2119.00Cleveland Browns–Baltimore Ravens21–23
2014.09.2119.00Detroit Lions–Green Bay Packers19–7
2014.09.2119.00St. Louis Rams–Dallas Cowboys31–34
2014.09.2119.00New England Patriots–Oakland Raiders16–9
2014.09.2119.00New Orleans Saints–Minnesota Vikings20–9
2014.09.2119.00New York Giants–Houston Texans30–17
2014.09.2119.00Philadelphia Eagles–Washington Redskins37–34
2014.09.2119.00Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts17–44
2014.09.2122.05Arizona Cardinals–San Francisco 49ers23–14
2014.09.2122.25Miami Dolphins–Kansas City Chiefs15–34
2014.09.2122.25Seattle Seahawks–Denver Broncos26–20 – h.u.
2014.09.222.30Carolina Panthers–Pittsburgh Steelers19–37
2014.09.232.30New York Jets–Chicago Bears19–27
4. FORDULÓ
2014.09.262.25Washington Redskins–New York Giants
2014.09.2819.00Chicago Bears–Green Bay Packers
2014.09.2819.00Indianapolis Colts–Tennessee Titans
2014.09.2819.00Oakland Raiders–Miami Dolphins*
2014.09.2819.00Minnesota Vikings–Atlanta Falcons
2014.09.2819.00New York Jets–Detroit Lions
2014.09.2819.00Pittsburgh Steelers–Tampa Bay Buccaneers
2014.09.2819.00Baltimore Ravens–Carolina Panthers
2014.09.2819.00Houston Texans–Buffalo Bills
2014.09.2822.05San Diego Chargers–Jacksonville Jaguars
2014.09.2822.25San Francisco 49ers–Philadelphia Eagles
2014.09.292.30Dallas Cowboys–New Orleans Saints
2014.09.302.30Kansas City Chiefs–New England Patriots
Szabadnapos. Arizona Cardinals, Cincinnati Bengals, Cleveland Browns, Denver Broncos, Seattle Seahawks, St. Louis Rams
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik