(Szarka)lábjegyzet: Évfordulók

Vágólapra másolva!
2015.07.30. 10:07
Ezen a héten két fontos dátummal, évfordulóval is találkozhatunk, ha a Newcastle krónikáit böngésszük. Egyrészt pontosan 19 éve, 1996. július...

Ezen a héten két fontos dátummal, évfordulóval is találkozhatunk, ha a Newcastle krónikáit böngésszük. Egyrészt pontosan 19 éve, 1996. július 30-án igazoltuk le Alan Shearer-t, a Newcastle legeredményesebb játékosát.Alan Shearer-t, a Newcastle legeredményesebb játékosát.

Azt hiszem egy szurkolónak sem kell tovább ecsetelni, hogy milyen fontos mérföldkő volt az ő megszerzése a klub történelmében. Sajnos azonban egy szomorú évfordulóról is meg kell emlékezni, ugyanis holnap lesz pontosan 6 éve, hogy elhunyt Sir Bobby Robson.

Alan Shearer kapcsán eszembe jutott egy oltári közhely arról, hogy a történelem ismétli önmagát, azaz milyen jó lenne (akár pont ma) leigazolni Charlie Austin-t, aki szintén 26 évesen érkezhetne a klubhoz, és szintén 15 millió fontért. Persze nyilván a két 15 millió között eltelt 19 év, és pont a hetekben jelent meg egy cikk arról, hogy a régebbi átigazolásokat ha átültetnénk a mai gazdasági helyzetbe, akkor Big Al olyan 60-70 millió font körüli áron igazolt volna haza. Persze akkor sem szólok egy szót sem, ha Aleksandar Mitrovic marad 10 évre, és közelíti meg Shearer gólrekordját.

A szomorúbb évforduló pedig holnap lesz, amikor a valaha élt egyik legnagyobb futball szakemberre, Sir Bobby Robsonra emlékezünk. Hat évvel ezelőtt, amikor a klub éppen a másodosztályra készült, Sir Bobby elveszítette 18 éve tartó háborúját a rákkal szemben. Pontosabban, ahogy az angolok mondják, nem veszített a betegséggel szemben, amely az évek során ötödik alkalommal támadta meg. Győzött 4:1-re.

Az alábbi videóval emlékezünk a legendára, valamint ajánlom figyelmetekbe a Britannia Blogon megjelent, bővebb írásomat is.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik