Egy tisztán látó brazil srác - az új Coutinho szavai

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2012.05.28. 19:05
Ősszel nem igazán játszott, és a miértjét a legtöbb kék-fekete szimpatizáns nem tudta felfogni - gondoltuk, Ranierinek biztos igaza van. Kölcsönadtuk...

CoutinhoŐsszel nem igazán játszott, és a miértjét a legtöbb kék-fekete szimpatizáns nem tudta felfogni - gondoltuk, Ranierinek biztos igaza van. Kölcsönadtuk az Espanyolnak, ahol kiderült, hogy nincs. A még mindig csak 19(!) éves csiszolatlan gyémántunk 16 meccsen 5 gólt szerezve bebizonyította, hogy bőven számíthattunk volna rá a tavaszi ínséges időkben. Az 'Inter Messijével' beszélgetett a Gazzetta munkatársa, ennek fordítását olvashatjátok egy kis szerkesztői kommentárral kiegészítve.CoutinhoŐsszel nem igazán játszott, és a miértjét a legtöbb kék-fekete szimpatizáns nem tudta felfogni - gondoltuk, Ranierinek biztos igaza van. Kölcsönadtuk az Espanyolnak, ahol kiderült, hogy nincs. A még mindig csak 19(!) éves csiszolatlan gyémántunk 16 meccsen 5 gólt szerezve bebizonyította, hogy bőven számíthattunk volna rá a tavaszi ínséges időkben. Az 'Inter Messijével' beszélgetett a Gazzetta munkatársa, ennek fordítását olvashatjátok egy kis szerkesztői kommentárral kiegészítve.

-Coutinho, úgy látszik, az Espanyolnál töltött időszaknagy változást hozott nálad.

- Fizikálisan sokkal jobban érzem magam, mert 5 hónapig folyamatosan játékban voltam, és ez alapvető egy játékosnál. Élesebbnek és gyorsabbnak érzem magam.

(Helyes, egyébként ez szemmel látható volt a két indonéziai haknimeccsünkön.)

- Több poszton megfordultál az utóbbi két barátságos mérkőzésen. Trequartistaként vagy szélsőként érzed jobban magad?

-Ott játszom, ahol az edzőm kéri. Ha arról van szó, a kapuba is beállok.

(Best of közhely 2012 part 1)

- Milyen benyomásokat szereztél Stramaccioniról eddig?

-Pozitívakat.A futballról alkotott filozófiája nagyon közel áll hozzám, így minden alkalommal őszintén beszélhetek veleerről. Remélem a kezei alatt felnőhetek, és jobb játékossá is válhatok egyúttal. Támadásban rengeteg mozgásteret biztosít számomra, de akkor is segítenem kell a csapatot, amikor épp nem birtokoljuk a labdát. Egy új Coutinho vagyok. Tavaly keveset láthattak a pályán, ezért kissé magam alatt is voltam. Most már megváltozott ez a helyzet, ilyen nem fog megtörténni.

(Úgy legyen, Stramaérzékelhetően kedveli és bízik benne, ha így folytatja, nincs az az argentin szélső, aki kiszorítja a kezdőből.)

- De elvileg a pozíciódra érkezett Palacio, és talán Lavezzit is leigazoljátok...

- A hozzájuk hasonló bajnokok idehozatala fog minket segíteni abban, hogy visszataláljunk a győzelem ösvényére.

(Best of közhely 2012 part 2)

- Lucas egy másik lehetséges riválisod lehet.

- Őt is szívesen látnánk itt, egy csodálatos játékos, elképesztően gyors, de a játékstílusunk különböző. Ő egy született szélső, és habár még csak 19 éves, úgy gondolom, megérett az Európában való játékra.

(Persze, ha 10-15-millió euróért ideadják, próbáljuk meg. De annyiért a büdös életben nem fogják, így tök felesleges foglalkozni vele.)

- Az Inter úgy tűnik, fiatalítási hullámot indít, aminek te és Ranocchia is az alapkövei lesztek. Utóbbi viszont úgy tűnik, jóbarátod, Lúcio helyét fogja átvenni a védelemben.

- Lúcio mindig egy viszonyítási pont lesz számomra, és ha valóban távozik, nagy veszteség lesz számunkra. De jelenleg azon dolgozom, hogy újra megtaláljam itt a helyem és sok játékpercet töltsek el a pályán.

(Azért ne mindenben kövesse a JT-t, max. annyiban, hogy a nagy rangadókon ő is teljesítsen átlagon felül.)

- Beszéljünk kicsit az Olimpiáról. Nagyon úgy tűnik, hogy te nem veszel részt rajta.

- Nagyon szerettem volna ott lenni, ugyanakkor tudtam, hogy szinte háborút kell vívni a keretbe kerülésért. Fiatal vagyok még, van időm visszakerülni. Ezzel együtt próbálom a dolgot a pozitív oldaláról megfogni, vagyis az, hogy nem leszek ott az Olimpián, kulcs lehet abban, hogy a következő interes szezonom jól alakuljon. Tavaly kihagytam a felkészülési időszak nagy részét az U20-as vilábajnokság miatt, és be kell valljam, ez érezhetően negatívan befolyásolta az őszöm.

(Nagyon jól látod, kedves Couti! Persze az edzők felelőssége is benne volt ebben vastagon, de fátylat rá, idén robbanthatsz!)

Couti Espanyol

- Csapattársad, Juan Jesus viszont ott lesz az ötkarikás játékokon, ha kiindulsz a spanyolországiszereplésedből nem gondolod, hogy neki is jobb lenne más csapatnál tapasztalatot és játékperceket gyűjtenie?

- Megítélés kérdései ezek a szituácók,én személy szerintjanuárban rádöbbentem, hogy távoznom kell. Juan viszont egy jó játékos, aki megkaphatja a lehetőséget az Internél már a következő szezonban.

(Említett játékos hétvégi bemutatkozása a brazil válogatottban igen reménytelire sikeredett, én is úgy érzem bongyor hajú irányítónkhoz hasonlóan, hogy komolyabb szerephez juthat rövid időn belül.)

- Miben kell Coutinhonak fejlődnie?

- Mindenben, kezdve azzal, hogy az ütközéseknek jobban ellenálljak és ezzel együtt, hogy jobban fedezzema labdát.

(Így van, kulcskérdés ez, de remélhetőleg nem úgy fogják megoldani, ahogy Patoval tette a Milan...)

- Szinte elképzelhetetlen, hogy az Európa Ligában és hétvégenként ugyanabban az összeállításbanjátsszatok. Mit gondolsz, előbbi egy kitörési pont lehet a fiatal játékosoknak?

- Nem a Bajnokok Ligájában szereplünk, de ettől még ez egy fontos verseny lesz. Valószínűleg több mozgástere lesz a fiataloknak,de jól kell teljesítenünk, hogy megnehezítsük Stramaccioni dolgát a Serie A-s meccseinken való felállással kapcsolatban.

(Hiába fiatalok, motiváltakmeg minden, valami mégis azt súgja, hogy nem fogunk sokáig menetelni az EL-ben. Stramaccioninak pedig ettől függetlenül is KÖTELEZŐ szerepeltetenie azokat a fiatalokat, akik érettek a feladatra - és láthatóan nem egy van belőlük.)

- Hiszel abban, hogy jövőre az Inter a Scudettoért küzdhet?

- Természetesen. Ugyanez volt az elvárás a tavalyi, rosszul sikerült évadra is, de ha idén összefogunk, és júliustól kezdve odatesszük magunkat, jövő ilyenkor nem kell majd senkire sem irigykednünk.

(Mondjuk a híreket olvasvajelenleg épp nem nagyon kell a Juventusra irigykedni...)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik