A hónap momentumai - december

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2014.01.12. 23:01
Még a 2014-es horrorkezdet előtt volt egy ugyancsak rosszul sikerült december, amit a Derbyn aratott győzelemnek sikerült csak feledtetnie kissé....

Még a 2014-es horrorkezdet előtt volt egy ugyancsak rosszul sikerült december, amit a Derbyn aratott győzelemnek sikerült csak feledtetnie kissé. Bár a díjak kiosztása nem volt extra nehéz, nagyon szeretnénk, hogy az új évben nem az egymást alulmúló játékosok könnyítenék meg a dolgunkat...


1.: A hónap legjobb védője/kapusa - Giacinto Facchetti/Walter Zenga-díj

A Zöld-foki pusztító surranópályán hozta el ezt az elismerést, remélhetőleg ő is örül neki. Sallangmentes, sosem vállal felesleges kockázatot, ellenben nagyon fontos szereléseket mutat be. Kijelenthetjük: Rolando beverekedte magát a kezdőcsapatba.

2.: A hónap legjobb középpályása - Sandro Mazzola-díj

Majdhogynem Nyers-díj szinten volt egyértelmű a helyzet, Guarín az új pozíciójában szinte lubickolt, gólok, asszisztok jöttek tőle, a Napoli ellen egyenesen a legjobbunk volt. Vajon meggyőzte ezzel a januári kérőit?

3.: A hónap legjobb támadója - Nyers István-díj

Kell még ide bármit is írni? Élete egyik legszebb gólját lőtte A meccsen, a Parma ellen duplázott, egyike volt a keveseknek, akiknek pozitívba billent át a mérleg nyelve decemberben. A formalitás kedvéért: Rodrigo Palacio.

4.: A hónap csalódása - Ricardo Quaresma-díj

Szinte messiásként vártunk rá, és hogy végre felépüljön a sérüléséből, majd visszatérte után ráncba szedje a néha romokban heverő védelmünket. Ennek csak egy része valósult meg, hibát hibára halmozott, főleg a Napoli elleni teljesítmény volt lehangoló. Campagnaro, kapd össze magad!

5.: A hónap legkellemesebb meglepetése - Giuseppe Bergomi-díj

Ilyen még nem volt, az egyik poszt legjobbja kapta ezt a díjat is, annyira nem várta senki ezt tőle, hogy nem sajnáljuk a duplázást. Még egy kérdés a fentebb említettekhez: szokásosan csak egy fellángolás ez Guaríntól?

6.: A hónap legszebb gólja - Álvaro Recoba-díj

Rendkívüli meglepetés, Kozsó Milan elleni sarkazása nyert! Egyébként, ha jól belegondolok, nagy valószínűséggel 2013-ban ez volt a szívünknek legkedvesebb gól is. Még egyszer grazie, Palacio!

7.: A hónap legnevetségesebb momentuma - Vratislav Gresko-díj

Az egyenlítés után azt hittük, végre sínen vagyunk, és visszaáll a "rend", Handa sajnos visszarántott minket egy irgalmatlan potyával. Ha mákunk lett volna, Parolo a hasát fogja a röhögéstől, sajnos másképp gondolta...


8.: A hónap legszebb védése - Júlio César-díj

Pandev rendkívül szimpatikus balkáni paraszt módjára végleg ki akarta nyírni a volt csapatát, szerencsére Handanovic megakadályozta ezt az első igazi büntetővédésével Inter-mezben. A végeredmény szempontjából sajnos nem volt sok jelentősége.

9.: A hónap legszebb csele/egyéni megmozdulása - Ronaldo-díj

Bobogoal Törőcsikhez hasonlította Álvarezt a Guarínnak adott gólpassza előtti megmozdulásai nyomán... Szó mi szó, Gabbiadini valószínűleg még most is szédül azok után, amit egylábas argentinunk művelt vele.(2:47-től)

10.: A hónap legostobább döntése - Gian Piero Gasperini-díj

Volt miből szemezgetni, adott muníciót rendesen a mester. A legdühítőbb lépés ismét Belfodillal kapcsolatos: szerencsétlen ember szép gólt szerzett és jól játszott a kupában, de mindez az égvilágon semmit nem változtatott a helyzetén, sőt, a Sampdoria-meccs után végleg el lett felejtve. Mazzarri valószínűleg nem fog könyvet írni "Hogyan építsünk fel egy tehetséget?" címmel.

11.: A hónap legszimpatikusabb döntése - José Mourinho-díj

Mivel erős lejtmenetbe kezdtünk, nagyon kellett agyalni bármilyen szimpatikus döntésen. Végül a választás a fiatal Bonazzoli beállítására esett a Trapani elleni kupameccsen. Mert fiatalokat látni mindig jó. Félve merünk már bármilyen csikóról írni, de hátha ő lesz az, aki majd az Interben fut be...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik