Schalke: Matondo bocsánatot kért a dortmundi mezben készült fotó miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.15. 19:29
null
Matondo naiv volt (Fotó: AFP)
Rabbi Matondo, a Schalke walesi futballistája bocsánatot kért amiatt, hogy a legnagyobb német ellenlábas klub, a Borussia Dortmund mezében fényképet közölt a közösségi médiában.

 

Matondo egy cardiffi edzőteremben végzett gyakorlatokat, és egy erről készült fényképet később feltöltött a közösségi oldalára. A Schalke szurkolói felháborodtak a kép láttán, míg a német klub vezetői – amint tudomásukra jutott a dolog – azonnal kapcsolatba léptek a fiatal játékossal.

„Nagyon szomorú vagyok, és csalódtam magamban, amiért megbántottam azokat, akik kapcsolatban vannak a Schalkéval. Naiv voltam, amikor egy ilyen mezt felvettem az egyéni edzésemre. A felső a közeli barátomé, Jadon Sanchóé volt, csak miatta viseltem, ennek semmi köze sincs a Dortmundhoz” – adott magyarázatot Matondo.

A Schalke szóvivője, Jochen Schneider hozzátette: bár Matondo még csak 19 éves, azért arra illett volna figyelnie, hogy egy ilyen eset ne történjen meg.

A négyszeres walesi válogatott játékos 2016 nyarán került a Manchester City akadémiájára, ahonnan másfél évvel ezelőtt igazolt a Schalkéhoz. Utóbbi első csapatában 29 tétmérkőzésen lépett pályára, és két gólt szerzett.

A 20 éves, 11-szeres angol válogatott szélső, Jadon Sancho fiatal kora ellenére a dortmundiak egyik legjobbja, és 2015 és 2017 között ugyancsak a Manchester City akadémiáján nevelkedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik