Németország: szurkolók gátolják a klubok felkészülését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 15:02
Törölni kellett a német másodosztályú Energie Cottbus és az izraeli Maccabi Haifa hét végi ausztriai edzőmérkőzését, mert a Bundesliga 2-ben szereplő klub 40, tétmeccsekről eltiltott szélsőjobbos huligánja megjelent az edzőtábor környékén, és a két csapat úgy döntött, biztonsági okokból inkább nem rendezik meg a találkozót.

A cottbusiak hónapok óta küzdenek antiszemita szurkolóik megfékezéséért, de a rajongók nagy része még a felkészülést is akadályozza. A Maccabi elleni mérkőzésre nem korlátozták volna a belépést, ezért döntöttek a törlés mellett.

Nem ez az egyetlen csapat, amelynek ausztriai edzőtáborában botrány tört ki: az 1,. FC Köln és a Ried felkészülési mérkőzésén az osztrák rendőröknek könnygázzal kellett megfékezniük a német szurkolótábort, míg a Lipcse és a Halle találkozóján tűz ütött ki a lelátón. A két klub szurkolói a rendőrség engedélyével közös koreográfiát készített görögtűzzel, s a meccs előtt még minden rendben zajlott, de néhányan a meccs közben rágyújtottak a még fel nem használt görögtüzekre, amelyek elszabadultak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik