Németország: rálőttek a labdarúgóra, azonnal meg kellett műteni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.21. 10:20
null
A játékos túlélte a támadást, nagynénje azonban életét vesztette (Fotó: bild.de/Foto-Halisch)
Marc Wachs, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2.) szereplő Dynamo Dresden labdarúgója súlyos sérüléseket szenvedett, mert kedden egy ismeretlen tettes rálőtt a szülővárosában – írja a Bild.

Kedden délelőtt a 21 éves labdarúgó szülővárosában, Wiesbadenben tartózkodott, ahol éppen nagynénje trafikjában volt a támadás pillanatában. Egy eddig ismeretlen tettes akkor rálőtt a boltban tartózkodókra. Indítéka ismeretlen.

A támadásban a fiatal hátvéd súlyosan megsérült, azonnal meg kellett operálni. Az 59 éves nagynénje, aki egyben a tulajdonos is volt, életét vesztette a támadásban. Wachs nagybácsija is súlyos sérüléseket szenvedett, ő is kórházban van. Az életveszélyen már mindkét férfi túl van.

A drezdai csapat sportigazgatója elmondta, hogy meg vannak döbbenve és mélységesen szomorúak. Ralf Minge azt is hozzátette, most az a legfontosabb, hogy gyógyuljon meg a játékos, szellemileg és fizikailag egyaránt.

A rendőrség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a támadás háttere egyelőre nem ismert, és nagy erőkkel keresik a tettest.

A helyi főügyész később elmondta, hogy a játékost a nyakán érte a lövés, és sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta. Oliver Kuhn elmondása szerint szemtanúk egyelőre nincsenek, és az sem ismert, hogy milyen fegyvert használt a támadó.

Marc Wachs 2016 nyarán szerződött a Dynamo Dresdenhez a Mainz második csapatából. Ebben a szezonban eddig nem lépett pályára a csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik