Németország: Podolski nem Schweinivel együtt búcsúzik

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.08.29. 17:11
Márciusban játssza búcsúmérkőzését a német labdarúgó-válogatottban Lukas Podolski, aki a franciaországi Európa-bajnokság után jelentette be, hogy nem kíván többet szerepelni a nemzeti csapatban. A hírt Joachim Löw szövetségi kapitány hozta nyilvánosságra hétfőn.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Finnország elleni szerdai barátságos mérkőzés lesz Bastian Schweinsteiger utolsó fellépése a nationalelfben, új csapatkapitánya pedig csak a találkozó után lesz a német csapatnak. Korábban beszámoltunk róla, hogy a Finnország elleni szerdai barátságos mérkőzés lesz Bastian Schweinsteiger utolsó fellépése a nationalelfben, új csapatkapitánya pedig csak a találkozó után lesz a német csapatnak.

A Galatasaray játékosa is szerdán, a barátságos összecsapáson léphetett volna utoljára pályára nemzeti színekben, ám bokasérülése miatt nem bevethető, ezért kerestek a búcsújához külön időpontot.

„Ez becsületbeli dolog a számomra, tizenkét éven át játszottak nálam a válogatottban. Emberileg mindketten hiányoznak majd” – mondta Joachim Löw, aki 2006 óta a válogatott szakmai vezetője, a megelőző két évben pedig Jürgen Klinsmann kapitány segítője volt.

Podolskit – aki 2004-ben, 19 évesen szerepelt először a válogatottban, amelyben 129 mérkőzésen 48 gólt szerzett – a következő hazai barátságos meccsen akarják elbúcsúztatni, de a helyszín és az ellenfél még nem ismert. 2017. március 23-án Azerbajdzsán vendégeként játszik világbajnoki selejtezőt a címvédő német válogatott.

Érdekesség, hogy Lukas Podolski és Bastian Schweinsteiger nagyon jó barátságot ápolnak, és mindketten 2004. június 4-én mutatkoztak be a válogatottban, amikor Magyarország 2–0-ra legyőzte Németországot Kaiserslauternben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik