Németország: Mario Gomez lemondta a válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 17:54
null
Özil után Gomez sem lép többé pályára a német válogatott színeiben (Fotó: AFP)
Facebook-oldalán jelentette be Mario Gomez, hogy 11 év után lemondja a válogatottságot. A 33 éves támadó 78-szor lépett pályára hazája mezében, ám úgy érzi, eljött az idő, hogy átadja a helyét a fiatalabb generációnak.

Németországnak a 2018-as világbajnokságon szerepelt labdarúgói közül Mesut Özil után Mario Gomez a második, aki búcsút int a nemzeti együttesnek. A 33 éves támadó a Facebook-oldalán egy hosszú bejegyzést tett közzé, melyben klubjáról, a Stuttgartról írt, valamint a válogatottsággal kapcsolatban meghozott döntését is ismertette.

„Az időm a nemzeti csapatban nem volt mindig könnyű és sikeres, de így is csodás volt. Itt van azonban az ideje, hogy helyet adjak a sok fiatal és tehetséges játékosnak, lehetőséget biztosítva számukra, hogy megvalósítsák az álmaikat, bizonyítsanak, tapasztalatot gyűjtsenek és a lehető legjobb eredményeket érjék el Németország számára" – olvasható a futballista közösségi oldalán.

Gomez 11 évig játszott a válogatottban, 78 meccsen lépett pályára és 31 gólt szerzett, három Európa- és két világbajnokságon szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik