Németország: Hamburg-dráma, gyakorlatilag feljutott a Stuttgart

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.21. 17:43
null
Hiába Pohjanpalo gólja, a HSV kikapott, és automatikusan már nem juthat fel, sőt az osztályozós helyről is lecsúszott (Fotó: AFP)
Borzalmasan zárult a Hamburg számára a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 33. fordulója, hiszen a nagy rivális Stuttgart 6–0-ra nyert Nürnbergben, míg a HSV hiába szerzett vezetést Heidenheimben a második félidő elején, a házigazda egy 95. perces góllal nyerni tudott.

Ezzel a Heidenheim megelőzte a HSV-t, és már harmadik a tabellán 55 ponttal, a HSV viszont maradt 54 ponton, így már az osztályozós pozícióról is lecsúszott egy körrel a vége előtt.

Az újraindulás óta (május 17.) a Hamburg négy gólt kapott a rendes játékidő hosszabbításában, és ezek miatt hat pontot hullajtott el összesen. Ha ezek az egységek most meglennének neki, feljutást ünnepelhetett volna ma. Ehelyett lehet, hogy továbbra is marad a másodosztályban.

A 95. PERCES DÖNTÉS



A Stuttgart fölényes sikerével 58 ponttal áll, gólkülönbsége +23, míg a Heidenheimé +12, így a VfB már csak akkor nem jut fel automatikusan, ha a záráson kikap otthon az 5. helyen álló Darmstadtól, a Heidenheim nyer a már bajnok Bielefeld vendégeként, és a gólkülönbség a Heidenheim felé billen majd... Ez esetben egyébiránt a Stuttgart osztályozón szerepelne az élvonal 16. helyezettjével.

Ha már a bajnok szóba került: a Bielefeld 3–0-ra vezetett húsz perc után a bennmaradásért küzdő Karlsruhe vendégeként, de a házigazda az immár 16 gólnál tartó Philipp Hofmann triplájával (kettőt büntetőből szerzett) pontot mentett. Ahogy a Stuttgart esetében is, a Karlsruhénál is csak a matematika szólhat közbe, hiszen a 17. Wehennel szemben három pont és tíz gól az előnye; a 16. hely osztályozót ér.

NÉMETORSZÁG, 2. BUNDESLIGA
33., UTOLSÓ ELŐTTI FORDULÓ

Darmstadt–Wehen 3–1
Erzgebirge Aue–Hannover 2–1
Heidenheim–Hamburger SV 2–1
Karlsruhe–Bielefeld 3–3
Nürnberg–VfB Stuttgart 0–6
Osnabrück–Kiel 4–1
Sandhausen–Dresden 0–1
St. Pauli–Regensburg 1–1
Bochum–Fürth 2–2
Az élcsoport: 1. Bielefeld 65 pont (már bajnok és feljutó), 2. Stuttgart 58 (61–38), 3. Heidenheim 55 (45–33), 4. Hamburg 54 (61–41)
Az első két helyezett automatikusan feljut, a harmadik osztályozót játszik a Bundesliga 16. helyezettjével az élvonalért. Azonos pontszámnál elsőként a gólkülönbség rangsorol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik