Németország: a világbajnok hatmeccses eltiltása – videó

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2019.08.07. 16:53
A Német Labdarúgó-szövetség hatmeccses eltiltással sújtotta Kevin Grosskreutzt, a harmadosztályban szereplő KFC Uerdingen játékosát. Mint ismert, a világbajnok labdarúgó szándékosan talpalta meg ellenfelét egy bajnoki mérkőzésen, tettéért akkor lapot sem kapott, mert a játékvezető nem látta az esetet.

A 31 éves játékosnak négy bajnoki mérkőzést kell biztosan kihagynia, két találkozó pedig egyelőre felfüggesztés alatt áll 2020. június 30-ig. Grosskreutz büntetése nem érvényes a Német Kupában, így pénteken pályára léphet korábbi csapata, a Borussia Dortmund ellen.négy bajnoki mérkőzést kell biztosan kihagynia, két találkozó pedig egyelőre felfüggesztés alatt áll 2020. június 30-ig. Grosskreutz büntetése nem érvényes a Német Kupában, így pénteken pályára léphet korábbi csapata, a Borussia Dortmund ellen.

„Meggondolatlan cselekedet volt. Többet nem szeretnék hozzáfűzni. Minden erőnkkel a pénteki találkozóra készülünk, remek összecsapás lesz” – idézi a német Sport1 a vétkes játékost.

Előzmény: Kevin Grosskreutz a csapatkapitányi karszalagot viselte csapata, a KFC Uerdingen Sonnenhof Grossaspach elleni mérkőzésén szombaton, a 45. percben pedig sportszerűnek nem igazán mondható mozdulattal lépett oda az ellenfél támadójának.

AUGUSZTUS 9., PÉNTEK
NÉMET KUPA

1. FORDULÓ

20.
45: KFCUerdingen (III.)–Borussia Dortmund (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik