Németország: Flick aláírt, ő lesz Löw utódja – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.05.25. 09:59
null
Hansi Flick három évre ír alá (Fotó: AFP)
A Bild kedd délelőtt számolt be arról, hogy Hansi Flick megjelent a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) székházában, ahol aláírja a szerződést: a Bayern Münchent elhagyó szakember az Európa-bajnokság után veszi át a német válogatott irányítását a szintén távozó Joachim Löwtől.

 

Fabrizio Romano, az átigazolási ügyekre szakosodott olasz újságíró nem sokkal a Bild cikke után arról adott tájékoztatást, hogy Flick már aláírta a szerződést, és hamarosan be is jelentik a megállapodást. A Bild úgy tudja, hogy Flick a 2024-es hazai rendezésű Eb végéig kötelezi el magát, a fizetése kevesebb – nagyjából évi 6.5 millió euró – lesz annál, mint amennyit a Bayernnél kapott.


Flick távozását áprilisban jelentette be a sorozatban kilencedik Bundesliga-elsőségét begyűjtő bajor sztárcsapat. Helyét az RB Leipziget – Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapatát – irányító Julian Nagelsmann veszi át. Az 56 éves Flick – aki tavaly nyáron Bajnokok Ligáját, összesen pedig hét trófeát nyert a Bayernnel 2019-es kinevezése óta – 2006 és 2014 között Joachim Löw segítője volt a nemzeti csapatnál, így ott volt a stábban a németek világbajnoki címénél. Ami Löwöt illeti, a DFB még március elején megerősítette, hogy a 61 éves szakember az idei kontinenstorna után távozik a válogatottól.

Az idei Eb-t június 11. és július 11. között rendezik 11 európai városban, közte Budapesten. A németek a mieinkkel, a portugálokkal és a franciákkal szerepelnek azonos négyesben.

Flick a német szövetség székházában (Fotó: Jörg Halisch/Bild)
Flick a német szövetség székházában (Fotó: Jörg Halisch/Bild)
EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik