Németország: „P**cik vagytok!” – hosszú eltiltás várhat a volt bayernesre

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.21. 13:52
null
Badstuber ezúttal sérülés helyett a szája miatt hagyhat ki hosszabb időt (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség súlyos büntetést szabhat ki Holger Badstuberre, a Bundesliga 2-ben szereplő VfB Stuttgart védőjére, aki a Holstein Kiel elleni mérkőzésen idiótázta le a játékvezetőt, miután az második sárgával kiállította.


A bajnokság második helyén álló Stuttgart vasárnap meglepetésre 1–0-s vereséget szenvedett az alsóházi Kieltől. A vereségben kulcsszerepe volt Holger Badstubernek:a 30 éves, 31-szeres válogatott bekk az 53. percben begyűjtött a második sárga lapját, így kiállították. Az egykori Bayern-játékos ezt nehezen viselte, és többször is sértő módon illette a bírót és döntését: „P**cik vagytok!” Pechjére pedig a zajmikrofonok és a kamerák is rögzítették a monológ jelentős részét.

Badstuber a mérkőzés után nem sokkal, hivatalos Twitter-oldalán kért elnézést a viselkedéséért, mint írta, példaképhez méltatlan, ahogy megfeledkezett magáról.


A lefújás után a sportigazgató, Sven Mislintat és a szintén egykori bayernes klubtárs, Mario Gomez is védelmébe vette Badstubert, ám könnyen lehet, hiába.

„Persze, nem viselkedhetsz így a pályán, és valószínű nem is tenné meg még egyszer, de a futball már csak ilyen. Néha az érzelmek felülkerekednek” – fogalmazott a rutinos támadó.

A DFB állítólag soron kívül tárgyalja majd Badstuber ügyét, aki a szokásos, második sárga utáni kiállításokért járó eltiltásnál jóval több mérkőzést hagyhat majd ki. Hogy pontosan mennyit, azt a német sajtóban egyelőre nem merik megtippelni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik