Németország: a szövetség megerősítette, tárgyalnak Flickkel

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.27. 19:19
null
Hansi-Flick most már hivatalosan is jelölt a német válogatott kispadjára (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) a SID-nek megerősítette, tárgyalásokat kezdett Hans-Dieter Flickkel, a Bundesligában szereplő Bayern München – nyáron távozó – vezetőedzőjével arról, hogy a nemzeti csapatnál korábban másodedzőként már dolgozó szakember vegye át annak irányítását.

 

Mint ismert, Joachim Löw a nyári Európa-bajnokságot követően távozik a német labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Első számú utódjelöltként számos sajtóorgánumban Hans-Dieter Flicket nevezték meg, akiről kedden bebizonyosodott, hogy hivatalosan is egyeztet vele a német szövetség.

A DFB-től a SID kérdésére azt közölték: „Ismert, hogy a DFB nagyra tartja Flicket, aki kiváló jelölt a nemzeti csapat élére. Megerősítjük, hogy már most tárgyalásokat folytatunk vele és a Bayern München illetékeseivel.” A szövetség válaszában hozzátették, további részleteket nem fognak kommentálni az eljárásról, annak nyugodt kimenetele érdekében.

Hans-Dieter Flick 2019 novemberében vette át a Bayern München irányítását, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A jelenlegi idényben viszont már a BL-ből és a Német Kupából is kiesett a bajor csapat, amelyet egyedül a Bundesliga megnyerése kárpótolhat – három fordulóval a vége előtt ugyanis hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.

A Bayern kedden jelentette be Flick utódját, az RB Leipzigtől érkező Julian Nagelsmannt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik