Németország: a bíróság több mint 10 millióra büntette Lehmannt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2016.11.09. 19:10
Jens Lehmann, a német labdarúgó-válogatott korábbi kapusa 42 500 eurós (körülbelül 12 és fél millió forint) pénzbüntetés kapott, mert még tavaly ősszel bűnrészese volt egy balesetnek. A további eljárásokat az ügyészség megszüntette ellene.

Jens Lehmann eredetileg három közlekedési bűncselekmény miatt állt bíróság elé szerdán. Többet között még 2014 novemberében összeütközött egy másik autóval, a sofőrrel pedig erőszakoskodott. Verekedésbe azonban nem torkollt a történet – legalábbis az ő vallomása szerint.

Mi több, szerinte a másik személy kezdeményezte a balhét, és egyenesen rá akart támadni.

Az akkor kiszabott 240 000 eurós bírságot nem fogadta el a korábbi kapus, és fellebbezett. A bíróság ezt elfogadta, és enyhítette a büntetést.

Az eredeti pénzbírság napi lebontásban több mint 4 ezer euró lett volna, hiszen Lehmann nettó jövedelme havonta 25 ezer euró. Ezt az összeget most napi 850 euróra csökkentették, így 50 nap alatt fizeti be a büntetést a világbajnoki ezüst- és bronzérmes korábbi labdarúgó.

Lehmann egyébként egy alkalommal a helyszínt is elhagyta az egyik balesete után. Az Arsenallal BL-döntőben is szerepelt futballista ezt is beismerte, a büntetést elfogadta, az ügyet pedig lezárták.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek